З Днем Перемоги!

09 травня 2017

У Прилуках, як і по всій Україні, на меморіалах Вічної Слави панує скорботно урочиста тиша. Горить полум'я тихого вогнища, вічна пам’ять про синів і дочок, які не повернулися з поля бою, пожертвували своїм життям заради життя на землі. Але не сьогодні! Сьогодні ми святкуємо 72-ї річницю перемоги над нацизмом у Європі.

Урочистості з нагоди 72-ї річниці Перемоги розпочались у сквері Вічної Слави, де відбувся мітинг-реквієм «Не погасити пам’яті вогонь» та покладання квітів до Вічного Вогню. Зранку там зібралися сотні прилучан. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у боротьбі з нацизмом і поклали до пам’ятника квіти шани та поваги. До церемонії долучилися ветерани Другої світової війни, представники обласної та міської влади, силових структур, громадських організацій та політичних партій, профспілок, учасники Майдану та герої АТО, духовенство міста та небайдужі прилучани.

Подякувавши за подвиги ветеранам й пообіцявши не забувати обставин величної Перемоги, містяни пройшли урочистою ходою від скверу Вічної Слави до міського Будинку культури, супроводжуючи сивочолих ветеранів війни, які долали цю відстань на ретро автомобілях.

Об 11.30 на жителів Прилук чекала концертна та виставкова програми. У цей час у парковій зоні міського Будинку культури демонструвалися виставки козацької зброї, зброї періоду УНР та Другої світової війни.

Козаки Прилуцького козацького полку пригощали людей справжнім козацьким кулішем.

У вечірню годину прилучани мали змогу споглядати концертну програму «Народу-переможцю ми шану складаємо!», яка відбувалась на Театральній площі.

День Перемоги над нацизмом був і залишається одним з найбільш шанованих свят в Україні та за її межами, адже ніхто не забутий, ніщо не забуто. І ми будемо пам’ятати про це.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:101