Прилучани святкують Міжнародний день сім’ї 

12 травня 2017

Перша прийомна родина на території нашого міста була створена 11 років тому. З того часу ще чверть сотні прийомних сімей та будинків сімейного типу взяли на виховання 57 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Сьогодні під супроводом Прилуцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді знаходиться 10 прийомних сімей та 4 дитячі будинки сімейного типу, в який виховується 45 дітей. 11 травня майже всі ці діти та їхні герої — батьки-усиновлювачі, зустрілися в сімейному закладі, щоб відзначити власне “професійне” свято.

Всесвітній день родини відзначають 15 травня. Саме ці родини демонструють усьому світу як потрібно відзначати сімейне свято, оскільки його запровадження було викликано стурбованістю світової спільноти сучасним становищем сім'ї та її значенням у процесі виховання покоління, що підростає.

Це сім'ї: Анжеліки та Володимира Ситченків, Наталії та Миколи Тищенків, Тамари та Павла Ткаченків, Світлани та Вячеслава Міщенків, Оксани та Олега Куників, Любові та Віктора Федоренків, Алли Дяченко-Селюк та Віталія Селюка, Лілі та Анатолія Майданюків, Віри та Олександра Колесників, Галини Ніколаєвої, Юлії та Владислава Миненків, Олени Марченко, Антона Богайчука, Світлани та Володимира Нестеренків.

Користуючись нагодою, директор центру Юлія Касьян привітала родину Тищенків, яка за підсумками 2016 року, визнана найкращою прийомною родиною Чернігівської області. Не менш важливою подією у Прилуках стала перемога на чемпіонаті світу з кемпо-карате і кобудо Юрія Коврі (1 та 2 місця) та Бабенка Едуарда (2 місце) — дітей Анжеліки та Володимира Ситченків. А молодші за віком діти Тищенків, Максим Ролін та Михайло Дубинський, вибороли призові місця на чемпіонаті Чернігівської області по дзюдо.

У таких міцних та сумлінних родинах виховуються надзвичайно талановиті діти. Серед їхніх творчих здобутків є родинне дерево, де кожна квітка — це член родини, вони декламують авторську поезію, співають, займаються рукоділлям...

Побачивши скільки наснаги в цих сім'ях, навіть присутнім на заході гостям було важко стримувати емоції. Так депутати Чернігівської облради Олена Шинкаренко та міської ради Віктор Копачевський презентували родинам солодкі подарунки від Радикальної партії Олега Ляшка. Адже, як наголосив Віктор Копачевський, народний депутат сам виховувався у дитячому будинку й навчався в інтернаті.

Цінні подарунки для особливих сімей підготували й спеціалісти центру. Крім того, вони вручили подяки незвично відвертого й трепетного змісту.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:119