Про патронатне виховання

16 травня 2017

Прилуцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснює інформаційно-розяснювальну роботу щодо пошуку кандидатів для роботи патронатними вихователями. Патронат над дитиною – тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення та захист прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом зі своїми батьками або іншими законними представниками, надання їй та її сім’ї комплексу послуг у відповідності до найкращих інтересів дитини.

Оптимальний термін перебування дитини у такій сім’ї – до 3-х місяців (в деяких випадках – до 6-ти місяців).

Патронатні вихователі щомісячно отримують грошову оплату за надання послуг у розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на час влаштування дітей. На утримання влаштованих дітей виплачується соціальна допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку за кожен місяць її перебування.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний педагогічний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду виховання та соціальної реабілітації дитини в своєму помешканні, добровільного помічника з числа повнолітніх членів сім’ї. Патронатними вихователями не можуть бути особи, зазначені у статті 212 Сімейного кодексу України, а також особи, чиї діти були засуджені, перебувають/перебували у конфлікті з законом.

Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.

Детальну інформацію можна отримати у Прилуцькому міському центрі соціальних служб для сімї, дітей молоді за адресою: м. Прилуки, вул. Київська, 78, тел. 4-25-31.

Переглядів:72