Рейд по лісових масивах

19 травня 2017

З метою запобігання виникненню пожеж в екосистемах Прилуцьким МРВ разом з представниками ЗМІ та у складі мобільної групи ДП «прилуцький лісгосп» було проведено рейдову перевірку лісопаркових зон щодо дотримання вимог безпеки життєдіяльності, пожежної та техногенної безпеки. Лісові пожежі це - страшне лихо. За лічені хвилини вогонь знищує лісові насадження, що вирощувалися десятиріччями. При цьому величезних збитків зазнають не лише лісові масиви, але і гинуть дикі тварини, рослини, птахи, комахи.

Основною причиною виникнення лісових пжеж є порушення протипожежних правил відпочиваючими та іншими людьми, які перебувають у лісі. З метою попередження виникнення та розповсюдження лісових пожеж потрібно знати і виконувати основні правила поводження в лісі: не розводьте у лісових масивах та біля них вогнищ, не кидайте недопалки та непогашені сірники, стежте за пустощами дітей, які можуть наробити великої біди, якщо до рук їм потраплять сірники чи запальничка. Після відпочинку ретельно загасіть багаття, поливши його водою та засипавши його землею.

Побачивши лісову пожежу чи горіння сухостою біля доріг, полів чи лісосмуг, терміново телефонуйте за номером «101». Гасити незначні загоряння в лісі можна й самотужки, збиваючи вогонь гілками листяних дерев, засипаючи ґрунтом чи затоптуючи ногами, заливаючи водою з найближчих водойм. Служба Прилуцького МРВ УДСНС України у Чернігівській області застерігає громадян від необачного поводження з вогнем в лісових масивах та поблизу них та попереджає, що на порушників вимог та правил пожежної безпеки будуть накладатися суворі штрафні санкції.


Андрій Ткаченко

Начальник Прилуцького МРВ У ДСНС

України у Чернігівській області

Переглядів:77