Міська рада затвердила Генеральний план Прилук

03 липня 2017

У переддень свята архітектури, який в Україні відзначають 1 липня, прилучани стали свідками дійсно історичної події.

30 червня, під час 28 позачергової сесії Прилуцької міської ради депутатський корпус на чолі з міським головою Ольгою Попенко затвердив «Генеральний план та план зонування території міста Прилуки Чернігівської області».

Майже тридцять років Прилуки не мали цього документу.

Його розробку постійно відкладали за браком коштів. Та коли земельне законодавство поставило місцеві громади у залежність від Генпланів, міська рада почала працювати над вирішенням питання.

Генеральний план є найважливішим документом у сфері містобудування. Він містить інформацію про населений пункт і є основним видом містобудівної документації з планування території населеного пункту, призначеним для обґрунтування (розроблення та реалізації) довгострокової політики органу місцевого самоврядування в питаннях використання і забудови території.

Сучасна містобудівна документація розроблялася близько чотирьох років. Тож не дивно, що сесійне засідання завершилося оплесками та привітаннями. Міський голова подякувала управлінню містобудування та архітектури міської ради, адже праця саме його посадовців надала Прилукам можливість розвиватися та втілювати перспективні проекти в життя.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:103