Усі договори зі столичним перевізником офіційно розірвано

11 липня 2017

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради з приватним підприємством «Базальт» було розірвано п'ять договорів на перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування.

З початку ведення підприємницької діяльності у нашому місті ПП виграло чимало конкурсів на перевезення, у лотах яких, крім «некомерційних» маршрутів (наприклад, №№ 8, 3а, 5а) містились одна, а то й дві додаткові одиниці транспорту за найприбутковішим маршрутом №21.

Загалом підприємство повинно було забезпечити Прилуки 13 автобусами, та реально із них працювало всього 2.

«Базальт» повідомив про розірвання договорів за власної ініціативи, аргументуючи відмову від здійснення перевезень низькою рентабельністю маршрутів, хоча замовник послуги (виконавчий комітет міської ради) постійно йшов на зустріч перевізникові, навіть змінював графік руху автобусного транспорту для нормалізації часового розриву між рейсами, які проходять по вул. Київській.

Та ПП «Базальт» не лише не виконало головних умов підписаних договорів, воно навіть не дотрималося двотижневого терміну повідомлення про їхнє розірвання. Пощастило, що хоча б для двох покинутих «Базальтом» напрямків руху, перевізники вже віднайшлися.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко довів до відома членів виконкому, що відповідно до чинного законодавства вони мають змогу визнати переможцями колишніх конкурсів на перевезення тих перевізників, які посіли друге місце після «Базальту». Таким чином під час засідання було прийнято рішення визнати переможцем конкурсу за маршрутом №2 «273 квартал — Військове містечко №12» з додатковою одиницею транспорту за маршрутом №21 ФОП Юрія Сидоренка, а за маршрутом №15 «вул. Берегова — Дослідна» з додатковою одиницею транспорту за маршрутом №21 - ФОП В'ячеслава Кудлая.

У зв'язку із відсутністю переможців по інших конкурсних об'єктах на розгляд виконавчого комітету буде внесено відповідні проекти рішень про проведення нових конкурсів на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.


Також 11 липня на засіданні виконавчого комітету було розглянуто інформацію начальників відділів та секторів міської ради стосовно підсумків діяльності виконавчого органу влади за І півріччя 2017 року: «Про стан виконавської дисципліни та роботу з документами в управліннях, відділах та секторах міської ради у І півріччі 2017 року» (доповідач начальник загального відділу міської ради Лариса Чайка), «Про стан організаційної роботи в управліннях, відділах та секторах міської ради в І півріччі 2017 року» (доповідач завідувач сектора організаційної роботи міської ради Антоніна Петрик), «Про підсумки роботи із зверненнями громадян, що надійшли до Прилуцької міської ради в І півріччі 2017 року» (доповідач начальник громадської приймальні міської ради Людмила Пашук), «Про стан розгляду звернень суб’єктів господарської діяльності та громадян міста стосовно надання адміністративних послуг за підсумками І півріччя 2017 року» (доповідач начальник відділу адміністративних послуг міської ради Юлія Галіч). «Про виконання плану роботи виконавчого комітету Прилуцької міської ради за ІІ квартал 2017 року» доповіла керуюча справами виконавчого комітету міської ради Тетяна Малоголова.

Детальніше зі звітами посадовців можна ознайомитися на офіційному сайті Прилуцької міської ради у розділі «Публічна інформація».


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:113