Рятувальники здійснюють роз'яснювальні заходи у місцях відпочинку людей біля водойм

19 серпня 2017

У спекотну погоду більшість громадян знаходять відпочинок біля водойм. Проте, якщо не дотримуватися елементарних правил поводження, такий відпочинок може перетворитися на небезпеку. З метою недопущення загибелі людей на водних об'єктах, 18 серпня фахівцями Прилуцького міськрайвідділу Управління ДСНС України у Чернігівській області проведено профілактичний рейд відпочиваючих на річці Удай.

У ході роз'яснювальної роботи рятувальники нагадали відпочивальникам правила безпечної поведінки біля водойм, наголосили на недопустимості купання у стані алкогольного сп'яніння, а також у незнайомих та небезпечних місцях. Під час профілактичного рейду надзвичайники звертали увагу батьків не залишати дітей без нагляду, завжди тримати їх у полі зору та контролювати розваги. Профілактичні бесіди рятувальники провели із дітьми, які знаходяться на канікулах, тож у спекотну погоду дуже часто дозвілля проводять біля водойм.

Відпочивальникам були вручені профілактичні листівки з основними правилами безпеки та алгоритмом дій з надання першої невідкладної допомоги потопаючим аби громадяни більш серйозно усвідомили правила безпечного поводження під час відпочинку біля водойм.

Владислав Косенко

Провідний інспектор Прилуцького МРВ

У ДСНС України у Чернігівській області

Переглядів:105