Прилуки святкують 74-у річницю з Дня визволення міста від нацистських загарбників

18 вересня 2017

74 роки минуло з того дня, коли на прилуцьку землю прийшла радість перемоги над нацизмом. Пам’ятаючи про подвиг людей, котрі власними зусиллями виборювали та наближали день визволення, прилучани та посадовці й депутати міської ради привітали ветеранів II світової. Щире спілкування, вияв поваги та невеличкі дарунки до свята подарували сивочолим ветеранам рідкісні хвилини душевного тепла.

Під час вранішньої офіційної зустрічі посадовців з ветеранами війни та праці активістів ветеранського руху нагородили подяками міського голови. Першим до почесних героїв та свідків війни від імені міської ради звернувся секретар міської ради Анатолій Шамрай. Вшановуючи пам'ять визволителів, він згадував тих, хто виборював мир на фронтах та в тилу, хто віддав власне життя на партизанській стежині.

Також із закликом пам’ятати ті воєнні лихоліття, до побратимів звернувся голова організації ветеранів міста Прилуки Георгій Хотін, який навів історичні факти страшних подій та водночас поділився з присутніми радістю за молоде покоління прилучан, що шанують визволителів, адже їхня повага висловлюється сивочолим щодня.

Перемогу в ІІ світовій виборювали мільйони людей, кожне місто, селище чи хутір визволялося з величезними людськими втратами. Тому офіційна делегація посадовців та ветеранів міста Прилуки відвідала низку пам'ятних знаків, які засвідчують безмежний трагізм війни та силу самопожертв.

Урочистості з нагоди свята плавно перейшли в загальноміський Урок мужності та покладання квітів до Вічного Вогню у сквері Вічної Слави за участі ветеранів війни та праці, учасників антитерористичної операції та їхніх сімей, волонтерів та членів громадських організацій міста, педагогічних колективів, учнівської та студентської молоді, духівництво міста, посадовців міської ради та її управлінь, депутатів та членів виконавчого комітету, а також депутат облради від «Радикальної партії Олега Ляшка» Олег Авер'янов.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан



Шановні прилучани! Дорогі ветерани Другої світової війни!

Від щирого серця вітаю вас з Днем визволення Прилук від фашистських загарбників та Днем міста!

Прилуки, які ми так любимо, шануємо та згадуємо в своїх молитвах, мають багату історію. Хоч точної дати заснування міста ми не знаємо, але вже у другій половині ХI ст. архівні документи згадують про нього як про вольову та обороноздатну фортецю. Майже за тисячу років по тому наше місто не раз руйнували та намагалися поневолити, попри що прилучани завжди відстоювали цілісність свого «дому», відроджували його з попелу та руїн.

У роки Другої світової на фронтах воювали тисячі наших земляків. Подвиг переможців у тій страшній війні з гідністю продовжують бійці, які сьогодні відстоюють незалежність та територіальну цілісність держави на її східних рубежах.

Дорогі воїни, ветерани!

Наша безмежна вдячність кожному з вас за мужність у боях, за щоденну сумлінну працю у повоєнні часи, за жертовність та міцність духу.

Бажаємо вам міцного здоров’я, невичерпної життєвої енергії та довгих років життя під мирним українським небом!

День міста - це свято, яке об’єднує усіх, кому дорогі Прилуки - їхні вулиці, будівлі, сквери, парки і храми, героїчне минуле і трудове сьогодення. А тому в цей святковий день від імені виконавчого комітету, апарату та депутатського корпусу Прилуцької міської ради хочу привітати робітників та керівників державних, комунальних та приватних служб й організацій і нагадати, що їхня нелегка робота пов’язана з високою відповідальністю.

Усім, кому доручено турботу про наше місто та його мешканців, слід докладати максимуму зусиль, щоб бути корисним особливо тим, хто цього сьогодні найбільш потребує – захисникам нашої Вітчизни, а також людям з обмеженими можливостями: хворим, пораненим на війні, сиротам, знедоленим і малозабезпеченим; підростаючому поколінню, дбати про належний рівень медицини, освіти, охорони правопорядку та соціального служіння – це непросто, але почесно і благородно.

Разом ми розвиваємося, покращуємо благоустрій, прагнемо набувати європейського вигляду. Разом ми єдина і велика сім’я, яка має ціль створити зручні й комфортні умови для життя кожного прилучанина.

Дякую кожному з вас, небайдужі прилучани!

Нехай нас завжди об’єднує любов до рідного міста, адже саме спільними зусиллями кожного року, кожного дня ми маємо розвивати Прилуки заради майбутнього наших дітей та з поваги до наших батьків.

Бажаю всім мешканцям нашого славетного краю міцного здоров’я, любові, достатку, сімейного тепла, щасливої долі й Божого благословення!


З повагою міський голова Ольга Попенко

Переглядів:133