Прокуратурою повернуто державі 177 га земель сільськогосподарського призначення

27 вересня 2017

Прилуцькою місцевою прокуратурою забезпечено реальне виконання постановленого за її позовом рішення суду про повернення державі земель державної власності сільськогосподарського призначення на загальною площею 177 га вартістю 1 232 тис.грн., яка була надана в оренду всупереч вимогам Земельного кодексу України без проведення обов'язкових земельних торгів та без нормативної грошової оцінки земель.

Так, на захист інтересів держави в сфері земельних відносин було скеровано до Господарського суду Чернігівської області позовну заяву про скасування незаконного розпорядження РДА, яким прийнято рішення про укладення договорів оренди, визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок та скасування наказів Держгеокадастру про продовження дії цих договорів.

Рішенням Господарського суду Чернігівської області у лютому поточного року позовну заяву прокуратури задоволено в повному обсязі та зобов'язано фермерське господарство повернути земельні ділянки загальною площею 177 га державі. Законність прийнятого судом рішення підтверджено при його перегляді апеляційною та касаційною інстанцією.

Завдяки втручанню прокуратури у вересні поточного року землі площею 177 га вартістю 1232 тис.грн. повернуті державі. Відповідні відомості про припинення речових прав відповідача на земельні ділянки внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

За інформаціює Прилуцької місцевої прокуратури

Переглядів:67