51% прилуцьких школярів відпочили та оздоровилися цього літа

05 жовтня 2017

Постійно діюча міжвідомча комісія з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді 4 жовтня підбила підсумки літньої оздоровчої кампанії.

За даними головного управління статистики у Чернігівській області станом на 1 січня 2017 року в Прилуках зареєстровано 5135 дітей від семи до сімнадцятирічного віку. Та фактично у ЗНЗ міста навчається 5054 дитини вказаної категорії. Для організації їхнього відпочинку на базі навчальних закладів діяло 14 дитячих таборів денного перебування.

Станом на сьогодні оздоровчими та відпочинковими послугами охоплено 2743 дітей шкільного віку, з яких 2026 дітей пільгових категорій. Оздоровчі послуги в спеціалізованих закладах області та країни отримали 812 дітей, з них 516 — пільгові категорії. Відпочинковими послугами охоплено 1931 дитину, з яких 1510 — пільгові категорії. З них 81 дитина-сирота (у тому числі діти позбавлені батьківського піклування), 60 дітей з інвалідністю, 347 дітей з багатодітних сімей, 37 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 2 дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов'язків, 529 дітей, які числяться на диспансерному обліку, 634 талановиті та обдаровані дитини, 39 дітей працівників агропромислового комплексу, 36 дітей внутрішньо переміщених осіб, 130 дітей учасників АТО, 3 дітей загиблих в районі проведення АТО та 128 дітей малозабезпечених сімей.

Про це під час засідання комісії доповіла головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради Олена Опанасенко.

Наступним доповідачем голова комісії заступник міського голови Тетяна Фесенко визначила головного спеціаліста управління освіти міської ради Лесю Сайко.

Леся Анатоліївна більш детально розповіла про організаційне й фінансове забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей улітку 2017 року. Табори з денним перебуванням працювали з 29 травня по 16 червня в три зміни по 14 днів. Вартість харчування однієї дитини складала 27 гривень на день. Збалансоване та якісне харчування забезпечило КП КШХ “Шкільний”. На потреби харчування з міського бюджету було використано 506,5 тис. грн та 211,92 тис. грн. батьківської плати, оскільки 397 школярів відпочивали у таборах за

Наступним слово надали директору КП КШХ “Шкільний” Наталії Бублик та завідувачу Прилуцького міськрайонного відділу державної установи “Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України” Михайлу Пастушенку.

Крім підведення підсумків відпочинкової кампанії учасники засідання обговорили бажані зміни, які планують впровадити у наступному році. Тетяна Фесенко озвучила необхідність забезпечення корисного дозвілля для школярів старшого віку, оскільки шкільні табори здебільшого несуть дитячий характер. Також на порядок денний було винесено питання збільшення табірних змін, підвищення вартості харчування та матеріального заохочення для обдарованої талановитої молоді, яка на відміну від переможців наукових олімпіад, не має стипендій чи пільг на перебування у пришкільних таборах.

Скільки б часу не лишальось до настання наступного літа, а робота комісії не стоїть на місці. Спеціалісти планують покращити якість надання оздоровчих та відпочинкових послуг й охопити ними більшість прилуцьких школярів.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:93