Відбулася краєзнавча година "Славетний син України"

11 жовтня 2017


Відбулася краєзнавча година «Славетний син України»

«...природа моя, з прадідів моїх не дозволяє
мені бути зрадником, і зобов'язує
мене бути вірним моєму добродійнику»
Пилип Орлик

14 жовтня щорічно відзначається День українського козацтва. Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України XVII – XVIII ст. Це свято – данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності і досягнення Україною своєї незалежності.

У приміщенні Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І. Маслова 11 жовтня відбулася краєзнавча година «Славетний син України», присвячена 345 - річчю з дня народження українського державного діяча, мудрого політика, Гетьмана Війська Запорозького - Пилипа Орлика. Слава про подвиги козаків і їх нащадків живе і буде жити вічно.

Під час заходу учні 6-го класу Прилуцької гімназії №5 ім. В.А. Затолокіна пригадали історією українського козацтва, ознайомились з сторінками біографії славетного сина України – Пилипа Степановича Орлика.

Жвавий інтерес викликало у учнів знайомство з козацькою зброєю та клейнодами.


Пилип Степанович Орлик, постать багатогранна. Він проявив талант ораторства і поезії, цікавився філософією і літературою. Саме з його літературним доробком ознайомила присутніх провідний бібліограф Прилуцької районної бібліотеки – Ірина Леонідівна Макуха.

Гідними слави своїх пращурів є наші воїни, які зараз воюють в лавах Української армії , відстоюючи мир і спокій на рідній землі. Про високий патріотизм солдатів і офіцерів, що приймають участь у АТО розповів присутнім працівник Прилуцького об’єднаного міського військового комісаріату, учасник АТО, старший сержант 12 окремого мотопіхотного батальйону – Олег Васильович Гавриляко.

Під час заходу присутні також мали можливість оглянути деякі зразки зброї, що використовується під час проведення АТО, предмети козацької доби з музейної колекції, переглянути відео «Гетьман емігрант». По закінченні заходу ведуча, завідуюча філіалу Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова Тетяна Олексіївна Іващенко, привітала квітами та словами вдячності учасника АТО – О.В. Гавриляко та майбутніх захисників України з наступаючим святом.


Відповідальна за проведення заходу завідуюча філіалу ім. О.В.Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова Тетяна Олексіївна Іващенко.

Директор музею Тетяна Миколаївна Зоць

За інформацією Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова


Переглядів:84