«Військове мистецтво козаків – України захисників»

12 жовтня 2017

Указом Президента України 14 жовтня від 2014 року оголошено Днем українського козацтва та Днем захисника України.

Напередодні Дня українського козацтва та Дня захисника України 11 жовтня у Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. Павла Білецького-Носенка читачі 4-А класу ЗОШ №7 узяли участь у книжково-історичній панорамі до Дня українського козацтва «Військове мистецтво козаків – України захисників», щоб пригадати, що вони є нащадками славного козацького роду, що в їхніх жилах тече кров сміливих, відважних, розумних людей – вільних козаків.

Мандруючи сторінками художніх творів про козаків, діти разом із науковим співробітником Прилуцького краєзнавчого музею Іриною Біленко ознайомилися із козацькою зброєю.

Головний бібліотекар Наталія Сич звернула увагу дітей на те, що візитною карткою України є гопак, який є не тільки національним танцем, але і видом бойового мистецтва. У тому, що козаки незалежно від віку майстерно володіють зброєю, вміють битися в техніці бойового гопака, мають залізний характер і досконало володіють своїм тілом, школярі впевнилися під час виступу вихованців Прилуцького куреня імені Івана Сірка.


З великою цікавістю слухали маленькі українці розповідь заступника Прилуцького військового комісара Андрія Сікалова про сучасний стан Збройних Сил України.

За інформацією Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького-Носенка

Переглядів:121