Робоча група з розробки грантових проектів поділилася напрацюваннями в сфері інвестицій

18 жовтня 2017

За ініціативи новоствореного відділу інвестицій та міжнародної діяльності міської ради 17 жовтня відбулося засідання постійно діючої робочої групи по розробці грантових проектів та програм.

На заході були присутні заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко, представники структурних підрозділів міської ради та інших установ міста.

У своєму вступному слові заступник міського голови наголосив на важливості участі в грантових програмах, на необхідності співпраці всіх структурних підрозділів.

Слід зазначити, що місто Прилуки не один рік активно впроваджує програми міжнародної технічної допомоги, серед яких наймасштабнішими є програма ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-3”, проект Ради Європи та Європейського Союзу “Урбаністичні стратегії в історичних містах, керовані громадами” (COMUS). Вже розпочата робота по впровадженню заходів ініціативи ЄС “Мери за економічне зростання”. Відповідне рішення міська рада ухвалила у серпні поточного року.

Про хід реалізації мікропроекту “Реформування медичної галузі м. Прилуки шляхом впровадження електронної системи охорони здоров'я”, що впроваджується за підтримки ПРООН, розповіла головний лікар Прилуцької центральної міської лікарні Лариса Івченко.

Кожен з членів постійно діючої робочої групи віднайшов власний напрямок співпраці з інвестиційним відділом, завданням якого є пошук грантів та допомога в оформленні конкурсних заявок, супровід проектів й накопичення досвіду участі в міжнародних програмах залучення інвестицій.

Представники робочої групи обговорили перспективи участі в грантових програмах, організаційні питання підготовки проектів та можливості співпраці з громадськими організаціями. В ході засідання розглядалось важливе питання щодо співфінансування проектів із міського бюджету в 2018 році.

За інформацією відділу інвестицій та міжнародної діяльності міської ради

Переглядів:107