На шостому засіданні Громадської ради

18 жовтня 2017

Шосте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради відбулося 17 жовтня. Першим питанням порядку денного члени дорадчого органу розглянули проект рішення виконавчого комітету “Про погодження тарифу на перевезення пасажирів у м. Прилуки в автобусах, що працюють на міських автобусних маршрутах загального користування у звичайному режимі”.

Даний проект рішення було оприлюднено на сайті Прилуцької міської ради та в газеті “Град Прилуки” як регуляторний акт для врегулювання питання вартості перевезень дітей шкільного віку в автобусах, що працюють на міських автобусних маршрутах. У проекті рішення вказано погодити тариф на перевезення учнів у звичайному режимі в розмірі 3 гривень без обмеження у часі, а управлінню освіти забезпечити відшкодування перевізникам в розмірі 1 гривні від прийнятого тарифу в межах асигнувань, передбачених у міському бюджеті. Після завершення усіх процедурних питань даний проект рішення може набрати чинності з початку нового року. А поки що, за домовленості з владою, перевізники продовжать перевозити дітей шкільного віку по 2 гривні.

Після гучних обговорень та нарікань на якість перевезення пасажирів, особливо від голів комітетів самоорганізації населення, члени Громадської ради врешті проголосували за прийняття рішення: 13 голосів - “ЗА”, 4 - “ПРОТИ” та 3 - “УТРИМАЛИСЬ”.

Під час обговорення вартості перевезень та доцільності введення системи відшкодувань для перевізників голова Громадської ради Олександр Руденко висловив власну пропозицію врегулювання непорозумінь з перевізниками. Перш ніж почати відшкодовувати кошти громадський діяч запропонував міській владі запросити до міста спеціалістів Державного автотранспортного науково-дослідного і проектного інституту, щоб фахівці здійснили якісне дослідження сфери громадського транспорту. Вони, за словами Олександра Руденка, повинні вивчити обсяг пасажироперевезень на кожному із маршрутів у різний час доби, дослідити рентабельність маршрутів та їхню кількість й винести висновок, скільки саме маршрутів та автобусів потрібно Прилукам, щоб задовольнити мешканців міста та перевізників. Вартість виконаної спеціалістами роботи коливатиметься у межах ста тисяч гривень. Такі витрати бюджету громадська рада визнала доцільними, адже представники громадськості вбачають не мало мінусів у нинішній системі перевезень. Більшість члені Громадської ради проголосувала “ЗА” рекомендацію.

Наступним питанням Громадська рада заслухала інформацію заступника міського голови Олександра Сивенка про розробку Стратегії сталого розвитку м. Прилуки до 2025 року. Учасникам засідання було роздано матеріали для вивчення та внесення пропозицій до форми та змісту стратегії.

Завершилося засідання питанням про зміну особистісного складу Громадської ради в зв'язку з ліквідацією Прилуцької міської організації Спілки жінок України. На місце Юлії Касьян претендує одразу два учасники ГО, які йшли далі за списком та набрали однакову кількість балів під час першого голосування: Олександр Прус громадське формування з охорони громадського порядку “Прилуцька самооборона народної ради” та Владислав Петрочак Громадська організація “Ратибор Прилуччини”. Члени Громадської ради запропонували заслухати обох представників громадськості на наступному засіданні та провести голосування за їхні кандидатури.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:80