Мітинг до Дня Гідності та Свободи зібрав прилучан

21 листопада 2017

У календарі сучасної історії України найбільшим проявом європейськості та демократії стали Майдани 2004, а особливо 2013 років. Ця революція, ця зима змінила українців назавжди, ми продемонстрували світові свою силу і волю, наш гімн, наш прапор – знають усюди.

Чи могли б ми уявити тоді, що люди з різних куточків України кидатимуть роботи, залишатимуть сім’ї і будуть їхати в цей, тоді невеличкий, осередок свободи? Що кияни, почувши по телебаченню про можливу атаку сумнозвісного «Беркута», не позакривають свої двері надійніше, а, навпаки, розбудять сусідів і масово ринуть туди, у центр столиці? Не залишались осторонь національної боротьби і наші земляки. Сотні прилучан виборювали свободу на Майдані столиці України.

Сьогодні, 21 листопада, з нагоди четвертої річниці початку Революції Гідності та Свободи відбувся мітинг біля банера “Небесної сотні” та покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку та до пам'ятного знака воїнам АТО, які загинули за Незалежність України.

Хвилиною мовчання вшанували невмирущу пам’ять про загиблих героїв Небесного Війська посадовці міської ради, учителі, студенти, волонтери й ті, хто пройшов жернова Майдану особисто.

Секретар міської ради Анатолій Шамрай від імені міського голови Ольги Попенко за високий патріотизм, активну громадянську позицію, виявлену мужність під час відстоювання територіальної цілісності нашої держави, прав і свобод нинішнього і наступного поколінь українців та з нагоди Дня Гідності та Свободи відзнакою міського голови міста Прилуки “За заслуги” нагородив активіста подій 2013-2014 років на Майдані, учасника бойових дій у зоні антитерористичної операції, члена громадської організації “Патріот Прилуки”, члена Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради - Денисенка Валентина Дмитровича.

Із защемленим в серці болем до присутніх звернулися учасники Революції Гідності Валентин Денисенко, прилуцький бард Віктор Погуляй та Ольга Костюк.

Присутні вшанували пам'ять борців за свободу та незалежність держави та поклали квіти до пам’ятника пророку України Тарасу Григоровичу Шевченку та до пам’ятного знака воїнам АТО, які виборювали незалежність України.

Дорогі прилучани, з річницею вас. Згадаймо про кожного, хто пожертвував життям і здоров'ям заради нас з вами. Будьмо свідомими, вільними й щасливими. Україна — понад усе та в кожному з нас!


Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Шановні прилучани!

Щиро вітаю Вас з великим державним святом – Днем Гідності та Свободи!

Сьогодні ми вшановуємо героїв, які чотири роки тому постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

День Гідності та Свободи є символом Революції гідності, яка змінила Україну. Український народ на весь світ продемонстрував патріотизм і беззастережну відвагу.

За весь час протистоянь Майдан став не просто столицею держави, а її серцем і душею. Він об'єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, міст, які пліч-о-пліч боролися за єдність, незалежність і справедливість. Шана й повага прилучанам-учасникам Євромайдану, волонтерам, сім'ям, які відпускали своїх рідних на барикади, лили сльози й молились за них.

Пам’ятаймо, що безцінний скарб – Свободу та Гідність – здобули герої «Небесної Сотні», а утверджують сьогодні наші мужні воїни на Сході України.

Щиро вітаю усіх з Днем Гідності та Свободи! Бажаю мирного неба над українською землею, родинного благополуччя і злагоди, незламної віри у щасливе майбутнє України. Хай береже нас усіх Господь!

З повагою міський голова Ольга Попенко

Переглядів:97