Новий асенізатор, автовишка та світлофор для Прилук

29 листопада 2017

Пленарне засідання 35 сесії міської ради відбулося 29 листопада. З 25 питань порядку денного депутати ухвалили 22 рішення, серед яких значну частину становили бюджетні питання.

Одним з головних рішень сесії стала підтримка міської цільової програми «Цукровий діабет» у вигляді дофінансування на придбання інсуліну в розмірі 350 тис. грн., адже останнім часом кількість хворих значно збільшилася й передбачених програмою коштів бракує до кінця цього року. Наступним пунктом цього ж рішення депутати виділили 50 тис. грн. на забезпечення заробітною платою медичних працівників, яким у листопаді не вистачало 2 млн. 500 тис. грн., а в грудні бракує 5 млн. 100 тис. грн.

Рішенням про зміни бюджетних призначень міського бюджету під час сесії ухвалили перерозподіл 1 млн. 300 тис. грн. на виплату заробітних плат педагогічним працівникам до кінця року. А також забезпечити кошторисними призначеннями на реєстрацію в органах казначейства другої половини заробітних плат медичним працівникам за листопад: 1 млн. 948 тис. грн. для ПМЦПМ, 322 тис. грн. для дитячої лікарні та 245 тис. грн. для ЦПМСД. Начальник фінансового управління Олена Ворона повідомила, що за браком коштів на виплату заробітних плат медичним працівникам міська рада вже звернулася до обласного керівництва та чекає на позитивну відповідь. Нагадаємо, що брак коштів на забезпечення медичних працівників заробітними платами щороку з'являється саме через недостатній розмір державної субвенції, формула прорахунку якої для нашого міста вимагає значно скоротити кількість лікарів відповідно до кількості населення.

Наступними пунктами рішення про зміни бюджетних призначень міського бюджету депутати згодилися покращити матеріально-технічну базу комунальних підприємств міста.

На створення проектно-кошторисної документації з модернізації трьох котелень у мікрорайонах міста та довгоочікуване придбання гідравлічної насосної установки виділено 3 млн. 653 тис. грн. Комунальному підприємству «Послуга» для придбання техніки - 600 тис. грн. Статутний фонд КП «Міськсвітло» збільшили на 780 тис. грн. для відновлення фінансової платоспроможності, на придбання автовежі виділили 500 тис. грн., на відновлення освітлення площ Іасафа Бєлгородського та Володимира Мономаха - 30 тис. грн., а на придбання й встановлення світлофорного об'єкту на розі вулиць Котляревського та Київської - 480 тис. грн.

Під час пленарного засідання 35 сесії прилуцької міської ради ухвалили рішення:

1. Про внесення змін до рішення міської ради від 23 грудня 2016 року №23 «Про бюджет міста на 2017 рік» (21 сесія 7 скликання).

2. Про виконання бюджету міста за 9 місяців 2017 року.

3. Про виділення коштів.

4. Про зміни бюджетних призначень міського бюджету.

5. Про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти та дітей у закладах дошкільної освіти міста у 2018 році.

6. Про затвердження Статуту комунального лікувально-профілактичного закладу «Прилуцька центральна міська лікарня» в новій редакції.

7. Про внесення змін до міської цільової Програми «Цукровий діабет на 2017 рік» у новій редакції.

8. Про внесення змін до Статуту Прилуцької міської дитячої лікарні.

9. Про внесення змін та затвердження міської цільової Програми «Медико-соціальне забезпечення пільгових та соціально незахищених верств населення на 2017 рік» у новій редакції».

10. Про Доповнення до Плану діяльності Прилуцької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік.

11. Про затвердження Плану діяльності Прилуцької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік.

12. Про роботу виконавчого комітету Прилуцької міської ради за ІІІ квартал 2017 року.

13. Про затвердження Положення про відділ інвестицій та міжнародної діяльності міської ради.

14. Про внесення змін до міської цільової Програми «Фінансування розробки схем та проектних рішень масового застосування на 2017-2019 роки м. Прилуки», затвердженої рішенням міської ради (друге засідання 27 сесії 7 скликання) від 27.06.2017 № 11.

15. Про надання дозволу комунальному підприємству «Послуга» на отримання кредиту в ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВІ АКЦІОНЕРНОМУ БАНКУ «УКРГАЗБАНК».

16. Про проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок.

17. Про надання земельних ділянок учасникам АТО.

18. Про вирішення питань землекористування.

19. Про збільшення статутного капіталу та затвердження Статуту комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання» Прилуцької міської ради Чернігівської області в новій редакції.

20. Про затвердження Статуту комунального підприємства електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Прилуцької міської ради Чернігівської області в новій редакції.

21. Про затвердження Статуту комунального підприємства «Послуга» Прилуцької міської ради Чернігівської області в новій редакції.

22. Різне.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Результати поіменного голосування 35 сесії Прилуцької міської ради (додаються).

Переглядів:107