«Незламним духом – наша шана!»

04 грудня 2017

Щороку, на початку грудня, ми ще разом з усією світовою спільнотою переосмислюємо все, що зроблено для людей з особливими потребами.

З нагоди Міжнародного дня інвалідів 2 грудня у міському Будинку культури відбулася зустріч у колі друзів «Незламним духом – наша шана!».

Ініціатором свята виступив громадський діяч Володимир Вегера.

Цього дня особливі слова подяки було сказано на адресу тих, для кого опіка над іншими стала практично професією.

У нашому місті діють громадські організації, заклади й установи, які опікуються питаннями підтримки людей з обмеженими можливостями. Їх керівники зуміли згуртувати навколо ідеї милосердя й толерантності тих, до кого біда постукала у двері.

Це організації, у яких об’єдналися люди з порушеннями слуху, зору, мовлення, хто має труднощі з опорно-руховим апаратом. Але разом, єдиною родиною вони не відчувають бар'єрів, які встановило для них життя, бо вони непохитні та незламні, сильні духом і вірою.

Однією з опор особливих людей у Прилуках є громадська організація молодих інвалідів «ФЕНІКС», яка незабаром відзначатиме своє 15-річчя. Від імені усієї громади зі сцени міського Будинку культури членів ГО та їхнього незмінного керівника Любов Кобзар привітала міський голова Ольга Попенко.

Також під час урочистостей Ольга Михайлівна висловила слова подяки спеціалістам Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів та їхньому керівникові Марію Шабалтас.

В об’єктиві уваги прилучан під час урочистої зустрічі постала й громадська організація, що згуртувала людей з проблемами зору – Товариство «УТОС» (керівник Ніна Таран).

Наші прилучани, для яких жести стали провідником у світ спілкування, також згуртувалися у дружнє й активне товариство – Прилуцьку територіальну організацію «УТОГ» (керівник Ніна Кузнєцова).

Без уваги та подяки за сумлінну працю не лишилися й установи та заклади, діяльність яких також спрямована на вирішення проблем людей з інвалідністю. Серед них – управління праці та соціального захисту населення, Прилуцький центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Прилуцький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), міське об’єднання сімей, в яких виховуються діти-інваліди «Надія».

Усі вони - прості люди, які на другий план відклали особисте, і щодня роблять кроки для того, щоб зробити чиєсь життя кращим.

Приємно відзначити, що об’єднуючись разом, люди з особливими потребами мають можливість розвивати свої таланти, здібності, якими їх щедро наділив Бог. Яскраві виступи учасників концерту довели, що фізичне здоров'я не є бар'єром для справжнього таланту і пристрасті до життя.

Крім позитивних емоцій та Подяк виконавчого комітету й міського голови Прилук кожна з організацій отримала подарунки, яких їм так сильно не вистачало у повсякденному житті.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:101