У Прилуках стартував XIV Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

04 грудня 2017

Сьогодні в центральній бібліотеці імені Л. Забашти відбулося відкриття кінофестивалю Docudays UA. Для широкого загалу про нього розповіли організатори та куратори заходу: заступник директора з виховної роботи гімназії №5 В.А. Затолокіна, координатор фестивалю у Прилуках Тетяна Кожевнікова, юрист, координатор програм Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Катерина Данькова, головний бібліотекар юнацького відділу центральної бібліотеки ім. Л. Забашти Ніна Горбань, спеціальний педагог Прилуцької гімназії №5 В.А.Затолокіна, модератор кіноклубу Тетяна Запара.

Вже втретє прилучани мають нагоду переглянуть найяскравіші стрічки суспільно-важливої проблематики, рекомендовані українсько-гельсінською спілкою та міжнародними громадськими організаціями захисту прав людини.

В минулих роках нам пропонували замислитися й переоцінити ставлення до інвалідів, дітей, які не мають дому та проблем ВІЛ-інфікованих. Цьогоріч фестиваль проходить під назвою 4° й покликаний розповісти про екологічні проблеми нашої планети та відповідальності людей перед нею.

У рамках двотижневої програми 4 грудня Docudays продемонстрував студентам медичного училища та вихованцям гімназії №5 фільм “Альфредо”.

За сюжетом: “13-річний Альфредо Лоренцо має мрію: він хоче стати найсильнішим чарівником у світі. Це не така собі забаганка, адже уся його родина працює у сфері розваг. Він все життя показує фокуси і має давній артистичний рід. Тому уся родина допомагає йому втілити мрію. Аби досягти мети, він проходить довгий шлях тренувань, виступів та конкурсів фокусників. Саме життя Альфредо схоже на велике шоу, але чого це вартує – визначити своє майбутнє у такому юному віці? Як Альфредо справляється з тиском, напругою тренувань і життям у світлі софітів?”

Після перегляду стрічки організатори та гості заходу провели з глядачами дискусію, яка спонукала аналізувати порушену в ньому проблему та шукати оптимальні шляхи її вирішення. Наступний фільм “Боротьба Джамали” покажуть 15 грудня о 13:00 в гімназії №5.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Також із іншими статтями можна ознайомитися на офіційному сайті Прилуцької міської ради у рубриці “Гуманітарна сфера”/ “Культура” / “Події”. На сторінку, де розміщені інформації за грудень 2017 року можна перейти за посиланням: http://pryluky.cg.gov.ua/index.php?id=22635&tp=1&pg=

Переглядів:85