Відбувся форум для молодіжних працівників

06 грудня 2017

У місті Харкові з 27 по 29 листопада 2017 року проходив перший Всеукраїнський форум молодіжних працівників та працівниць, у якому взяла участь головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради Опанасенко Олена. Метою заходу була підтримка ефективних форм співпраці та мережування серед молодіжних працівників в Україні. Програмою форуму передбачено обговорення форм співпраці та мережування працівників, які займаються реалізацією молодіжної політики; обговорення Дорожньої карти реформування молодіжної сфери; презентацію кращих практик молодіжної роботи в Україні; ярмарку молодіжних організацій; презентацію європейського досвіду молодіжної роботи; обговорення стратегічних пріоритетів громадянської освіти молоді.

Програму вели Олександр Ярема — заступник Міністра молоді та спорту України та Олена Урсу — координатор проекту "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні", ПРООН.

У рамках заходу проведено зустріч з представниками Міжнародного благодійного фонду "Альянс громадського здоров'я", Програми розвитку ООН в Україні, Американських Рад з міжнародної освіти, Британської Ради, програми "Активні громадяни", Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні, інформаційного центру Erasmus+, Ініціативного центру сприяння активності та розвитку громадянського почину "Єднання", програми Волонтери ООН в Україні, міжнародної організації "Пакт, Інк.", Фонду народонаселення ООН в Україні, Корпусу миру США в Україні, з метою залучення додаткових ресурсів для реалізації молодіжних програм та проектів.

Проведено модеровану подіумну дискусію за участю міжнародних експертів Ради Європи (Велика Британія) Говарда Вільямсона — керівника групи огляду Ради Європи молодіжної політики України, з яким обговорили нові виклики і європейські стандарти в молодіжній роботі, та Анни Кролей, яка презентувала нещодавнє дослідження щодо інноваційних форм участі молоді в Європі.

Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради, Олена Опанасенко

Переглядів:83