Про підсумки міжнародного освітнього проекту

11 грудня 2017

7 грудня 2017 року у рамках реалізації міжнародного культурно-просвітницького проекту “Польща і Полонія – разом кращі. Створення національної спільноти через культуротворчі ініціативи» місто Прилуки відвідала делегація школярів міст Радавець Дужий та Радавчик Другий Республіки Польща. Зазначений проект впроваджується за підтримки Міністерства освіти Республіки Польща.

Український учасник проекту Прилуцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 14 цього дня приймала в своїх стінах також польських вчителів Ельжбету Новак та Лідію Скубіш, голову ГО «Культурно-просвітницької спілки поляків м. Прилуки» Неонілу Батіщеву. На запрошення координаторів проекту місто відвідав консул Республіки Польща у Києві Іга Каца.

У міській раді польських учасників проекту вітала міський голова Ольга Попенко. У своїй промові вона наголосила на важливості дружніх відносин двох країн та муніципалітетів, а також молодого покоління, актуальності вивчення іноземних мов у школах, навчальних закладах Прилук й участі у міжнародних освітніх програмах. З побажаннями міцної дружби, миру та позитиву до присутніх звернулись заступник міського голови Тетяна Фесенко, начальник управління освіти міської ради Сергій Вовк.

Підсумки проекту “Польща і Полонія – разом кращі. Створення національної спільноти через культуротворчі ініціативи», який напередодні розпочався кількаденним візитом прилуцьких школярів до Польщі, були підведені в Центрі творчості дітей та юнацтва. Своїми враженнями з присутніми щодо реалізації освітньої й культурної програми в Польщі поділились польські та українські колеги.

Для молодого покоління м. Прилуки та почесних гостей було презентовано спільну роботу учнів - виставу театру тіней «Пам'яті Адама Хмельовського».

Відділ інвестицій та міжнародної діяльності Прилуцької міської ради

Переглядів:133