Громадська рада проти Юрія Беркута на керівній посаді управління Пенсійного фонду

13 грудня 2017

Учора, 12 грудня, відбулося сьоме засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради. У процесі розгляду питань порядку денного учасники засідання внесли зміни до персонального складу Громадської ради, кількісний склад якої повинен налічувати 35 осіб. Претендентами на членство у раді замість вибулої на минулому засіданні Юлії Касьян делегата від громадської організації «Прилуцька міська організація Спілки жінок України» (ГО припинила свою діяльність) стали Владислав Петрочак - представник громадської організації «Ратибор Прилуччини» та Олександр Прус - представник громадського формування з охорони громадського порядку «Прилуцька самооборона народної ради».

За інформацією голови ГО «Ратибор Прилуччини», Владислав Петрочак перебуває закордоном, тому до складу ГР без зайвих обговорень обрали Олександра Пруса.

Визначившись зі змінами персонального складу, Громадська рада розглянула питання щодо призначення Юрія Беркута на посаду начальника Прилуцького об’єднаного управління Пенсійного фонду України.

Річ у тім, що на адресу міського голови надійшов лист із головного управління пенсійного фонду України в Чернігівській області з проханням погодити кандидатуру Юрія Володимировича на посаду начальника Прилуцького об’єднаного управління Пенсійного фонду України. Водночас громадські та політичні сили нашого міста звернулись до голови з проханням у жодному разі не погоджувати даної кандидатури.

Власними доводами «Проти Беркута» та спогадами періоду, коли він обіймав посаду міського голови Прилук ділилися громадські активісти: Ольга Костюк, Володимир Нежиборець, Валентин Денисенко, Валерій Дорошенко, Григорій Дорошенко та Ігор Приліпко.

За результатами голосування члени Громадської ради не рекомендували міському голові погоджувати кандидатуру Юрія Беркута на посаду начальника Прилуцького об’єднаного управління Пенсійного фонду України.

Доповідачем третього питання порядку денного була заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко. Посадовець представила увазі присутніх проект міської цільової Програми «Розвиток культури і туризму на 2018-2022 роки», до якої запропонувала внести власні пропозиції членів Громадської ради.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:83