Відбулося відкриття виставки «Новорічні вінчування»

18 грудня 2017

Мистецтво єднає і ріднить людей, і ми черговий раз єднаємось з славним містом Ніжин, представляючи виставку ніжинської майстрині Юлії Петренко «Новорічні вінчування».

У виставковому залі Прилуцького краєзнавчого музею 16 грудня відбулося відкриття дивовижної виставки об’ємного живопису та авторської ляльки.

Художниця – надзвичайно талановита майстриня, переможниця багатьох конкурсів, досвідчений викладач та чарівна жінка. Значущий факт у творчому житті Юлії Петренко - її глибоке занурення в древнє і автентичне національне мистецтво, захоплення і відродження старих як світ художніх технік. Одна з них - робота з солоним тістом. На виставці експонуються картини виготовлені з цього матеріалу, яке називають «українським 3D».

Крім того, Юлія Петренко - майстер з виготовлення авторської ляльки, які є витворами мистецтва на рівні з творами скульптури, живопису тощо. Кожен виріб Юлії унікальний, продуманий до найменших дрібниць, виготовлений з використанням найрізноманітніших матеріалів та авторських технік.

Насолоджуючись цією красою, по-новому сприймаєш видимий світ. Це і є магія великого мистецтва, а художниця Юлія Петренко є чарівницею і допомагає нам побачити цей прекрасний світ.

Чекаємо Вас за черговою порцією казки та натхнення!

За інформацією Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І. Маслова

Також із іншими статтями можна ознайомитися на офіційному сайті Прилуцької міської ради у рубриці “Гуманітарна сфера”/ “Культура” / “Події”. На сторінку, де розміщені інформації за грудень 2017 року можна перейти за посиланням: http://pryluky.cg.gov.ua/index.php?id=22635&tp=1&pg=

Переглядів:82