Новини понеділка

18 грудня 2017

Відбулася апаратна нарада

Передноворічний робочий тиждень у міській раді розпочався з апаратної наради міського голови, під час якої керівник Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центу зайнятості Лариса Татарченко звітувала про ринок праці в місті Прилуки. У рамках порядку денного перед посадовцями виступила й начальник відділу культури і туризму міської ради Катерина Мовчан та розповіла про підготовку міста до новорічних свят. Про стан будівництва ІІ корпусу гімназії №1 звітував керівник підрядної організації «МПБП Стимул» Віктор Колесник.


Візит, що подарував надію

Одразу після засідання до міської ради завітав письменник, філософ, культуролог з Китаю Ван Ге. Нині він голова постійного Комітету з питань екологічної культури ООН, голова дослідницького інституту культури гармонії Пекінського університету та голова всесвітньої громадської організації “Асоціація культури гармонії”.

З метою популяризації власних ідей та вивчення політико-культурного та філософського середовища Ван Ге відвідує Україну та зустрічається зі студентською молоддю, політичними колами, діячами культури, науки, мистецтва тощо.

Пан Ге прибув до Прилук на запрошення народного депутата Валерія Дубіля.

Міська рада тепло зустріла гостя в сесійній залі й розповіла про наше місто, презентувавши пам'ятки його історичної та культурної спадщини. У супроводі міського голови Ван Ге відвідав Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж та поспілкувався зі студентами. Також йому була продемонстрована проектно-кошторисна документація та будівля колишньої школи №4 по вулиці Садовій, яка повинна отримати шанс на створення першого в місті культурно-мистецького центру для молоді. Можливо, завдяки симпатії культуролога до нашої країни та міста вдасться віднайти меценатів для реалізації цієї ідеї.


Виконком погодив бюджет міста на 2018 рік

Під час засідання виконавчого комітету розглянули два питання. Перше - процедурне, про схвалення проекту рішення міської ради “Про бюджет міста на 2018 рік” та друге, про погодження Програми “На варті чистоти і порядку” на 2018-2020 роки”.


Глухий кут реформи

Також сьогодні прилуцькі лікарі й депутати радилися як виборювати в держави достойного фінансового забезпечення медичної сфери. В актовій залі КЛПЗ “Прилуцька ЦМЛ” відбулося засідання медичної ради, яка розглянула питання про надання вторинної медичної допомоги в умовах реформування медичної галузі.

Вже відомо, що в майбутньому році державна субвенція забезпечить лише 50 відсотків необхідної суми на виплату заробітних плат прилуцьким лікарям. Область закликає, що скорочувати кадри недоцільно, адже Прилуки стануть центром госпітального округу. Реально оцінюючи стан справ, медики намагалися віднайти вихід зі складної ситуації під час засідання.

Заслухавши головних лікарів медичних закладів та відділень КЛПЗ “Прилуцька ЦМЛ”, стало зрозуміло, що скорочувати персонал нікуди. Але для звернення до вищих урядових органів за допомогою необхідно продемонструвати готовність до оптимізації мережі медичних закладів.

Головними напрямками вирішення проблеми учасники засідання назвали:

  • колективні звернення до всіх відповідальних органів на рівні держави;

  • лояльну” кадрову оптимізацію;

  • вимоги міжбюджетних трансфертів від керівництва прилеглих районів;

  • економію виплат за комунальні послуги, сприяння оптимізації системи опалення.


У Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів свято Миколая

До Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів уже встиг завітати Святий Миколай. Разом із ним від імені міської ради 18 грудня заклад відвідав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко та багато небайдужих долі малят прилучан. Діти із задоволенням приймали гостей, яких вже давно почали впізнавати через часті та приємні зустрічі. Окрім солодких подарунків з нагоди свята, театралізованим дійством малечу привітали студенти педагогічного коледжу. Директор центру Марія Шабалтас подякувала колективу й майбутнім педагогам за організацію веселого заходу, що залишиться в пам'яті кожного із присутніх надовго.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан


Переглядів:100