Меморіальна дошка Президентові УНР в екзилі

22 грудня 2017

Засідання узгоджувальної ради з питань, що пов'язані зі встановленням пам'ятників, пам'ятних знаків, меморіальних та анотаційних дощок у місті Прилуки відбулося 21 грудня.

Члени постійно діючого дорадчого органу при виконавчому комітеті міської ради розглянули три питання порядку денного, перше з яких стосувалося встановлення меморіальної дошки Андрію Миколайовичу Левицькому (українському громадсько-політичному діячеві, президенту УНР в екзилі (1926–1954) на будівлі І корпусу гімназії №1, який здобував у ній середню освіту.

Виготовлення та встановлення дошки — ініціатива одного із прилуцьких підприємців, який крім цього погодився виконати роботу за власний кошт. Члени ради не стали заперечувати, що подібна пропозиція є винятковою і погодили ідею пам'ятного знаку.

Наступним питанням порядку денного узгоджувальна рада розглянула питання доцільності підписання меморандуму про співпрацю з благодійним фондом Віктора Кі «Мистецтво дітям» щодо проекту пам'ятного знаку керівнику циркової студії «Удай» Олександру Грузіну.

Також учасники засідання розглянули варіанти пам'ятних знаків Героям Небесної Сотні. Визначитися з місцем та остаточною формою цього символічного знаку не вдалося, оскільки ще двоє скульпторів вирішили представити власні ідеї на розгляд ради.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:107