Виконком погодив продовження реалізації Національної стратегії розвитку освіти міста до 2021 року

27 грудня 2017

На останньому засіданні виконавчого комітету, яке відбулося 27 грудня, погодили хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 14 січня 2014 року №3 „Про затвердження Плану заходів з реалізації Національної стратегії розвитку освіти міста на період до 2021 року”.

З доповіддю за першим питанням порядку денного виступив начальник управління освіти міської ради Сергій Вовк.

Розглянувши інформацію посадовця, виконавчий комітет міської ради відмітив, що із 12 пунктів зазначеного Плану, які взяті до виконання у 2017 році, виконано – 11, не виконаним є 1 пункт, що стосується участі учнів закладів загальної середньої освіти у міжнародних дослідженнях якості освіти, оскільки такі дослідження на регіональному та державному рівні у 2017 році не проводилися.

Сергій Вовк повідомив, що капітальні ремонти в навчальних закладах продовжаться, адже питання заміни віконних та дверних блоків у закладах дошкільної освіти залишаються актуальними в більшості ДНЗ.

Також у всіх дошкільних навчальних закладах здійснюється поступове оновлення твердого інвентарю, іграшок і посуду.

Існуюча мережа загальноосвітніх навчальних закладів відповідає потребам територіальної громади і дає можливість забезпечити якісну освіту. Середня наповнюваність учнів у класах закладів загальної середньої освіти міста становить 25,4. При формуванні мережі класів та контингенту учнів враховується демографічна ситуація у місті. Виходячи з цього триває поступова реорганізація навчально-виховного комплексу «Школа І ступеню - дошкільний навчальний заклад №15» у заклад дошкільної освіти. У поточному навчальному році у НВК №15 діють лише третій та четвертий класи.

У гімназії №1 імені Георгія Вороного, гімназії №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна, спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій, ЗОШ І-ІІІ ступенів №3,7,9,12,14 працюють 50 класів з поглибленим вивченням предметів у яких навчаються 1225 учнів (22,3% від загальної кількості учнів). Учні поглиблено вивчають математику, українську та англійську мови та інформатику. Програма поглибленого вивчення предметів виконується повністю.

У ЗОШ І-ІІІ ступенів №№9,10,12,14 та гімназії №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна діють класи з інклюзивною формою навчання, у яких навчається 7 учні з особливими потребами.

Управлінням освіти міської ради, службою у справах дітей міської ради та головним спеціалістом у справах сім’ї та молоді міської ради постійно проводиться робота по залученню дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до позашкільної освіти.

Виходячи з вищевикладеного, виконавчий комітет міської ради вирішив доручити управлінню освіти міської ради, управлінню капітального будівництва міської ради, службі у справах дітей міської ради та головному спеціалісту у справах сім’ї та молоді міської ради продовжити роботу по виконанню заходів.

ІНФОРМАЦІЯ про виконання заходів з реалізації Національної стратегії розвитку освіти міста на період до 2021 року (додається).

Також у рамках порядку денного члени виконавчого комітету на чолі із міським головою Ольгою Попенко розглянули та погодили проекти рішень:

Про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 7 вересня 2017 року № 313 “Про затвердження плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді м.Прилуки на 2017-2018 роки”;

Про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 22 грудня 2015 року №484 “Про затвердження плану заходів з увічнення пам’яті захисників України на період до 2020 року”;

Про внесення змін до складу Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради;

Про постійно діючу комісію з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання, у новому складі;

Про Перспективний план роботи виконавчого комітету Прилуцької міської ради на 2018 рік;

Про план роботи виконавчого комітету Прилуцької міської ради на І квартал 2018 року;

Про провадження торговельної діяльності за межами торговельних приміщень на території об'єктів благоустрою міста Прилуки;

Про внесення змін до складу міського комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста;

Про внесення змін до складу постійно діючої комісії по перейменуванню вулиць міста;

Про внесення змін до складу постійно діючої комісії для визначення розміру пайових внесків замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури при здійсненні нового будівництва, розширення, реконструкції, технічного переоснащення, реставрації та капітального ремонту об’єктів міста Прилуки;

Про внесення змін до складу постійно діючої комісії для розгляду звернень та скарг громадян, підприємств, організацій та установ міста з питань містобудівної діяльності;

Про пайовий внесок замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Питання порядку денного, які містять інформацію з обмеженим доступом, стосувалися: надання поштових адрес, розгляду звернень громадян міста стосовно укладання договору про визначення часток у квартирі, дарування частини квартири, купівлі-продажу квартири, оформлення права власності на земельну ділянку, взяття на квартирний облік, надання тимчасового житла та приватизації житлових приміщень.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:101