Пільгове перевезення прилуцьких школярів здійснюватиметься за талонною системою

12 січня 2018

З першого лютого в Прилуках почне працювати талонна система відшкодування вартості за пільгове перевезення дітей шкільного віку громадським автотранспортом на міських автобусних маршрутах загального користування. Таке рішення ухвалив депутатський корпус Прилуцької міської ради під час 37 позачергової сесії 12 січня.

Порядок забезпечення пільгового перевезення школярів пояснив начальник управління освіти міської ради Сергій Вовк.

Пронумеровані талони з підписами директорів та печатками навчальних закладів діти отримуватимуть у кількості десяти талонів на тиждень. В автобусі дитина сплачуватиме дві гривні від загальної вартості тарифу й віддаватиме кондукторові талон, за яким управління освіти відшкодовуватиме перевізникові гривню з місцевого бюджету. А у вихідні дні й канікулярний період школярі користуватимуться послугами міського транспорту за загальним тарифом — чотири гривні.

На потреби Програми «Забезпечення пільгового перевезення дітей шкільного віку громадським автотранспортом на міських автобусних маршрутах загального користування» передбачено 480 тис. грн. до кінця року, з яких на перше півріччя виділили 280 тис. грн.

Крім введення талонної системи позачергова сесія погодила бюджетні питання, які представила начальник фінансового управління міської ради Олена Ворона. Одним із них стало рішення про проведення конкурсу з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитних рахунках у 2018 році. На даний час сума коштів міського бюджету, яку можна примножити за рахунок відсотків по депозиту, становить близько 17 млн. грн.

Також під час сесії прийняли рішення про виділення коштів та відповідні зміни бюджетних призначень для фінансування програм медико-соціального забезпечення незахищених верств населення та «Цукровий діабет на 2018 рік».

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Результати поіменного голосування 37 (позачергової) сесії міської ради (додаються).

Переглядів:99