Відновлення каналізаційної системи в історичній зоні міста здійснюватимуть шляхом санації

28 січня 2018

Чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відбулося 28 січня. Під час засідання голова комісії, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Руслан Котляр повідомив останні відомості про стан справ з ліквідації аварії на каналізаційному колекторі. За словами посадовця, запрошені на допомогу КП «Прилукитепловодопостачання», спеціалісти «Київводоканалу» запропонували усунути наслідки аварії шляхом санації. Це безтраншейний метод відновлення трубопроводів, коли новий трубопровід прокладається всередині наявного без розкриття (або з частковим розкриттям), а також без демонтажу старого трубопроводу.

Одним з варіантів є прокладка нових труб в старому трубопроводі. В цьому випадку старий трубопровід розкривається у кількох місцях, через ці місця доставляються нові труби, які одна за одною зсуваються всередину, утворюючи новий трубопровід.

Такий варіант реконструкції колектора підтримали усі члени комісії, адже безпосереднє місце втручання у каналізаційну систему знаходиться в історичній зоні міста, благоустрій якої необхідно зберегти з мінімальними наслідками втручання.

Для виконання цих робіт залучатимуть працівників спеціальної будівельно-монтажної організації, яка має досвід здійснення відповідних робіт по всій країні.

Також у ході розгляду питань порядку денного було надано доручення усім комунальним підприємствам міста та органам правопорядку сприяти функціонуванню та охороні об'єктів, які мають відношення до аварії.

За інформацією начальника відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Олександра Халімоненка результати аналізу води, взятої на дослідження 23 січня, відповідають всім вимогам лабораторних норм. А заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко повідомила, що з понеділка, 29 січня, навчальний процес у закладах освіти буде відновлено.

На місці прориву та обвідних ліній з викачування каналізаційних стоків ведеться цілодобове чергування працівників КП «Прилукитепловодопостачання».

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:99