Відзначення ювілею Забашти

05 лютого 2018

З нагоди відзначення 100-річчя від дня народження Любові Забашти 3 лютого 2018 року на алеї Любові Забашти відбулася міська акція “Щирим словом про землячку”.

До прилучан із вітальним словом звернулася заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Тетяна Фесенко. У виступі вона підкреслила значення вшанування пам'яті поетеси у процесі збереження наступності поколінь, наголосила на ролі її творчості у контексті літературних здобутків рідного краю. Директор Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти Людмила Зубко передала усім учасником заходу вітання від сина літераторки Ігоря Забашти, який, на жаль, за станом здоров'я не зміг приїхати до Прилук, але помислами був присутній на малій Батьківщині мами, а також окремо виділила основні моменти сучасної історії міста, пов'язані із іменем славетної прилучанки.

Подорож сторінками біографії Любові Забашти допомогла здійснити своєю розповіддю завідуюча міською бібліотекою №2 Тетяна Бабенко, популярність дитячих творів Любові Забашти продемонстрував виступ завідуючої Прилуцької міської бібліотеки для дітей імені Павла Білецького-Носенка Євгенії Гнатів.

Щиро та емоційно звернулася до прилучан поетеса Ніна  Ткаченко - перший лауреат літературно-мистецької премії імені Любові Забашти "Квіт папороті".

Роздзинкою міської акції став літературний блок, у ході якого усі бажаючі декламували улюблені вірші Любові Забашти. Світлана Коробова, Валентина Макаренко, Надія Леута, Яна Риженко, Тетяна Харченко та інші небайдужі прилучани, декламуючи вірші, достукались до сердець прилучан та показали красу українського слова.


Бард, поет - Віктор Погуляй продекламував власний вірш, написаний під час прогулянки алеєю Любові Забашти.

Своїм виступом митець ще раз довів, що прилуцька земля багата справжніми талантами. 

Юлія Потіпака - представник Молодіжного центру міста Прилуки виступила перед містянами від імені молоді.

Валентина Грибенко наприкінці зауважила, що проведена міська акція дала поле для роздумів творчій інтелігенції та пересічним прилучанам.

За інф.Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти

Переглядів:109