Прилучани вшанували воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого 2018

Сьогодні, 15 лютого, в сесійній залі міської ради розпочалися загальноміські заходи з нагоди вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У своєму зверненні до воїнів-інтернаціоналістів та рідних загиблих прилуцьких героїв від імені міського голови заступник міського голови Тетяна Фесенко наголосила, що біль Афганістану і сьогодні є раною для України та прилуцьких родин. Вона зауважила й на тому, що високопосадовці сусідньої північної держави, на жаль, не вчаться на уроках історії, і на землі України гине мирне населення, брат воює проти брата, і колишнім воїнам-афганцям теж доводиться знову брати до рук зброю, але вже для того, щоб виборювати цілісність рідної землі.

За активну життєву позицію, особистий внесок у розвиток ветеранського руху та з нагоди 29-ї річниці виведення військ з Афганістану і Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Тетяна Фесенко вручила Почесні грамоти виконавчого комітету Прилуцької міської ради та грошові допомоги сім'ям загиблих.

Згадали й про загиблого нашого земляка-афганця, кавалера двох орденів Червоної Зірки та медалі «За відвагу», активіста учасника Революції Гідності, сотника 8-ї сотні Майдану Міхнюка Олега Івановича, який з початком військової агресії проти України пішов добровольцем до 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». Сержант, командир «афганської» роти загинув 20 серпня 2014 року. Низький уклін вам, матері, за ваших синів та вам, воїни, за ваш подвиг, мужність і героїзм!

Під час заходу своїх побратимів вітали голова Прилуцької міськрайонної Спілки ветеранів Афганістану при Українській спілці ветеранів Афганістану /воїнів-інтернаціоналістів/ Олег Дем’яненко та голова громадської організації «Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини» Володимир Нежиборець.

Виголосив слова вдячності воїнам-афганцям та сім’ям загиблих бард, Віктор Погуляй.

Опісля урочистостей присутні схилили голови та поклали квіти до пам’ятного знака на честь земляків, які загинули в Афганістані, а отець Микола (Котеленець), настоятель Спасо-Преображенського собору, благочинний Прилуцького округу відслужив поминальну літію.

У заходах брали участь секретар міської ради Анатолій Шамрай; заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко та Тетяна Фесенко; керуюча справами виконавчого комітету міської ради Тетяна Малоголова; депутати обласної, міської та районної рад; посадовці міської ради, керівники комунальних підприємств міста; керівники та посадовці Прилуцької районної ради, учасники бойових дій на території інших держав, воїни-афганці та члени їх сімей, рідні загиблих; представники громадських організацій та громадських формувань міста Прилуки та Прилуцького району.

Довідково: у нашому місті налічується три організації ветеранів-афганців:

- Прилуцька міськрайонна Спілка ветеранів Афганістану при Українській спілці ветеранів Афганістану /воїнів-інтернаціоналістів/ - голова Олег Дем’яненко;

- громадська організація “Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини”- голова Володимир Нежиборець;

- Прилуцька міська Спілка офіцерів-ветеранів Афганської війни та воєнних конфліктів в інших державах - голова Анатолій Кірічок.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:100