20 лютого ‒ День Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2018

День Героїв Небесної Сотні в Прилуках видався особливо скорботним. Прилучани дізналися, що напередодні в зоні АТО загинув наш земляк Валерій Єгоров. Такий же молодий і вірний Україні, як сотня загиблих на Майдані патріотів, борців за найвищі демократичні цінності, за волю свого народу, за його честь.

17 грудня Валерій відсвяткував свій 29 День народження, а вже сьогодні звістка про його смерть облетіла всю країну.

Найтепліші слова про Героя під час мітингу з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні та річниці Революції Гідності виголосила міський голова Ольга Попенко. Ольга Михайлівна знала його особисто, адже десять років тому Валерій Єгоров став випускником Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу, запам'ятався людиною гострого розуму, доброї вдачі, неабиякої вихованості та культури.

Пам'ять про Героя вшанували хвилиною мовчання.

Вона буде жити у наших серцях і душах вічно!

Сьогодні, 20 лютого, у рамках вшанування пам’яті борців за волю та гідність України біля банера Небесної Сотні відбулися загальноміські заходи: мітинг-реквієм «Героям слава» та покладання квітів до банера і пам'ятного знака воїнам АТО, які загинули за Незалежність України.

Участь у заході взяли представники влади міста, громадські організації, студентська та учнівська молодь Прилук.

До присутніх патріотів звернулася міський голова Ольга Попенко, яка нагадала, що на Майдані загинули кращі з кращих, адже вони відстоювали право кожного з українців жити у вільній, квітучій та незалежній країні, стати кращими й докласти максимум зусиль для зміни усього, що нас оточує. Ольга Михайлівна закликала прилучан жити в мирі й служити мирові довкола себе.

Під час мітингу до мешканців міста звернулась і громадська активістка, учасниця Революції Гідності Ольга Костюк. Ольга Іванівна висловила власне бачення й оцінку подій на Майдані, спонукала прилучан перестати плакати за втратами українських синів й зробити усе можливе, щоб спокутувати ціну їхньої крові, вчинками, що продовжать справу Героїв Небесної Сотні.

Головною метою організації заходів було вшанування вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Ми ними пишаємося. Ми їх пам’ятаємо. І завжди будемо пам’ятати!

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:110