back

Тренінг “Взаємодія органів Державного реєстру виборців з виборчими комісіями”

28 лютого 2018

28 лютого 2018 року, відповідно до листа Чернігівської обласної державної адміністрації від 21 лютого 2018 року №21-29-281 Центральною виборчою комісією спільно з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) у приміщенні Прилуцької міської ради було організовано та проведено тренінг на тему «Взаємодія органів Державного реєстру виборців та виборчих комісій» для працівників органів Державного реєстру виборців.

У даному тренінгу взяли участь начальник відділу ведення Державного реєстру виборців міської ради Чумак Марина Григорівна, головний спеціаліст відділу Антоненко Людмила Павлівна, провідний спеціаліст відділу Чміль Сергій Валерійович, а також працівники відділів ведення Державного реєстру виборців Ніжинської міської ради, Варвинської, Ічнянської, Ніжинської, Прилуцької, Срібнянської, та Талалаївської районних державних адміністрацій. Навчання проводили тренери, які пройшли відповідну підготовку у Центрі управління навчанням учасників виборчих процесів при Центральній виборчій комісії.

Мета даного заходу була спрямована на покращення координаційної роботи органів Державного реєстру виборців та виборчих комісій під час проведення різних виборів. Розглядалися питання системи і повноваження органів ДРВ та виборчих комісій, а також напрямки і механізми їх взаємодії на кожному з етапів виборчого процесу. Увага зверталася на особливості передачі інформації до Центральної виборчої комісії під час підготовки та проведення місцевих виборів. Наприкінці тренінгу учасники взяли участь у моделюванні голосування, під час якого детально ознайомилися із роботою дільничної виборчої комісії зі списками виборців у день голосування.

Узявши участь у тренінгу, учасники мали можливість поглибити та вдосконалити свої знання з нормативно-законодавчої бази, набути практичних навичок та умінь, обмінятися досвідом роботи з колегами. Тренінг був ефективним та результативним.

За результатом участі у тренінгу було здійснено перевірку знань шляхом тестування та видано відповідні сертифікати учасника тренінгу.

Набуті знання та досвід працівники відділу будуть використовувати у своїй подальшій роботі.

Переглядів:138