Прилуки. Нова зустріч

26 березня 2018

29 березня в старовинному місті на Удаї
починаються Дні «Дня»!


Нас знову чекають у Прилуках. Нагадаємо, безпосереднє знайомство «Дня» з майже тисячолітнім містом розпочалося ще 2004 року, але саме в останні роки воно набуло більш активних форм. Дні «Дня» у Прилуках 2017 року місцеві жителі пригадують і досі.

«Ми отримали дуже багато гарних відгуків про минулорічний захід. Чули добрі слова і від працівників фабрики, і від інших прилучан, співробітників органів місцевої влади, з якими ми спілкуємося. Всі фотографії «Дня» отримали високу оцінку. Тож якщо в нас уже складається певна традиція, будемо її розвивати! Цього року ми теж віднайшли можливості підтримати цей цінний для нас проект, – говорить «Дню» Юрій РИЛАЧ, начальник відділу по роботі з державними органами компанії «Бритіш Американ Тобакко Україна». Саме за підтримки «Бритіш Американ Тобакко Україна» та Прилуцької міської ради відбудуться і цьогорічні акції нашої газети в місті.

Виставка найкращих світлин XIX Міжнародного фотоконкурсу «Дня»-2017 відкриється 29 березня 2018 року о 12:00 у Прилуцькому міському Будинку культури. У рамках події відбудеться також представлення найновішого історичного бестселера «Корона, або Спадщина Королівства Руського» за участі представників редакційної команди.

«Минулого року мене найбільше вразила велика кількість відвідувачів на відкритті виставки, адже це був робочий день. І я, чесно кажучи, не очікував побачити стільки людей, причому щиро зацікавлених у події. Знаю, що прилучанам було важливо і цікаво поспілкуватися з журналістом «Дня» Іваном Капсамуном. У цьому діалозі відчувався взаємний інтерес, – продовжує ділитися враженням Юрій Рилач і додає: – Крім того, частина експозиції буде представлена в нас у компанії. Справа в тому, що цього року «Бритіш Американ Тобакко Україна» відзначає 25-річчя. Річниця якраз припадає на ті дні, коли починаються Дні «Дня» у Прилуках. Тому ми вирішили додатково привітати наших працівників з допомогою Фотовиставки газети «День».

Між іншим, наш партнер, що розуміє, що таке соціально відповідальний бізнес, вирішив продовжити й традицію дарування книг з Бібліотеки «Дня» місту. Цього року всі школи та бібліотеки Прилук отримають свої «Корони…»!

Заступник міського голови Тетяна ФЕСЕНКО відзначає важливість акції «Дня» для популяризації саме друкованого слова в часи, коли увага багатьох привернена до соцмереж. І так само пригадує: «Прилучани були вражені запропонованими світлинами, бо вони надзвичайно щирі і відверті. Байдужих після їх споглядання не було! Зокрема минулого року я чула відгуки від учасників антитерористичної операції, які теж відвідували експозицію. Особливо, аж до «оголених нервів», їх вразили світлини, що стосувалися подій у зоні проведення антитерористичної операції».

Директор Прилуцького краєзнавчого музею імені В. І. Маслова Тетяна ЗОЦЬ теж переконана, що фотовиставка «Дня» дає різноплановий, різнотематичний, різновіковий загальноукраїнський масштаб подій року. «Споглядаючи цю виставку, відчуваєш відображення подій у галузі культури, освіти, медицини, спорту… – всього життя країни. Це різні майстри, різні території і їхні погляди з різних куточків України. Дещо з іронією відображується, дещо трагічно, дещо сумно, але є і веселе, є гумор, радість, успіх.. Тобто те, що людям наболіло або викликало якісь інші емоції, якраз і відобразилося на фотополотні. Фотовиставка «Дня» показує життя України за рік».

«Говоритиму і від імені культурно-мистецької спільноти міста, – звертається до іншого аспекту Тетяна Фесенко. – Це також була можливість здорового аналізу і погляду на власні фотороботи. Безумовно, митців надихали окремі композиції, тому що це завжди теж поштовх до того, щоб замислитися і створити щось своє». А ще Тетяна Фесенко зізнається: акція «Дня» стала прикладом проведення подібних заходів для чиновників міст у регіонах, де вони бувають «заформалізовані».

А прилучанка Олена КАНАВЕЦЬ, яка сама займається фотографією і навіть у 2010-2011 рр. брала участь у фотоконкурсі «Дня», ділиться, що на виставці минулого року була двічі. «Ходила і зі своїми родичами, і зі своїми друзями, всіх агітувала. Мені завжди цікава саме соціальна тематика, репортажна зйомка є. Крім того, було приємно бачити на цій виставці і самих прилучан, зокрема на одній зі світлин був параолімпійський чемпіон Олег Лень, – каже Олена Володимирівна. – Чекаю на Дні «Дня» в Прилуках. Обов’язково прийду і ще й друзів приведу!»

Приходьте і ви: чекаємо на вас у Прилуцькому міському Будинку культури (вул. Ю.Коптєва, 28) 29 березня о 12:00. Виставка триватиме до 20 квітня. Експозиція працюватиме 09:00 до 18:00, без вихідних. Вхід – вільний!

Особливим сюрпризом для прилучан стане новий випуск нашого глянцевого «Маршруту №1», у якому наскрізна тема – «малі великі міста України». Цього разу – Прилуки! Можете вже замовити – у магазині на сайті «Дня» https://day.kyiv.ua/uk/library.

Підготувала Ольга ХАРЧЕНКО, «День»

Переглядів:102