Візит Представництва Європейського Союзу в Україні

19 квітня 2018

Учора, 18 квітня до міста Прилуки завітала делегація Представництва Європейського Союзу в Україні. У рамках візиту для представників відділів та управлінь міської ради було проведено зустріч-дискусію на тему «Європейські програми для України та можливості співпраці з Представництвом ЄС».

Головний експерт зустрічі Вікторія Давидова, радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні, презентувала європейські програми для України в галузі міжнародної культурної співпраці, економіки, освіти, спорту, молодіжної політики. Також були обговорені практичні аспекти співпраці міста з Представництвом ЄС у цих сферах.

У другій половині дня окремо відбулася публічна презентація для молоді, активістів, представників громадських організацій та бізнесу за темою «Пріоритети ЄС в Україні, огляд молодіжних, освітніх, культурних і бізнес-можливостей, а також інформаційних ресурсів Представництва ЄС». Присутні мали можливість ознайомитись з пріоритетними напрямами допомоги, яку ЄС надає Україні, програмами, проектами Євросоюзу. Серед презентованих програм та проектів: Horizon 2020, Creative Europe, Erasmus+, Culture Bridges, COSME, EU4Business та інші.

Також Делегація завітала до Міської центральної бібліотеки ім. Л.Забашти, де координатор інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні» від Представництва ЄС Ольга Міщенко провела брейн-ринг для школярів шкіл № 6 та №7, гімназій №1 та №5 на європейську тематику. Гра допомогла учням в інтерактивний спосіб покращити знання про історію Європи, її політичне, економічне, культурне життя, а також відчути командний дух і розвинути аналітичні навички. Перше місце посіла команда «Єдність» (гімназія №1), друге - «Космополіт» (гімназія №5), третє - «Європейський погляд» (школа №7) та четверте - команда «Співдружність» (школа №6). Усі учасники брейн-рингу отримали призи, сувеніри з європейською символікою, а центральна бібліотека - нові видання.

Координатори інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні» також відвідали Центр європейської інформації, що розміщується в Прилуцькій міській бібліотеці для дітей.

Інформаційна кампанія «Будуймо Європу в Україні» включає серію інформаційно-просвітницьких заходів, які Представництво ЄС в Україні проводить по всій країні. Їх основна мета – пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС. Із такою інформаційною кампанією експерти подорожують країною вже п’ятий рік.

Відділ інвестицій та міжнародної діяльності Прилуцької міської ради

Переглядів:126