back

Відбулося навчання

20 квітня 2018

Учора, 19 квітня 2018 року в сесійній залі міської ради, відповідно до плану навчання посадовців Прилуцької міської ради на І півріччя 2018 року, затвердженого розпорядженням міського голови від 20 грудня 2017 року №374р, відбулося навчання за темою: “Доступ до публічної інформації. Інформаційні запити, судова практика”.

На навчання були запрошені керівники управлінь, відділів та секторів міської ради, відповідальні за підготовку відповідей на інформаційні запити, а також новопризначені посадовці міської ради.

Начальник юридичного відділу міської ради Горбач Валентина Григорівна нагадала присутнім основи Закону України “Про доступ до публічної інформації”, звернула увагу на сутність інформаційних запитів та правила підготовки відповідей на них. Також зазначила, що досить поширеною на сьогодні є судова практика щодо вирішення спорів за інформаційними запитами.

Валентина Горбач звернула увагу посадовців на ключові вимоги у законодавстві щодо підготовки відповідей на депутатські та адвокатські запити і звернення.

Під час навчання посадовці отримали вичерпну інформацію щодо роботи з інформаційними запитами у виконавчому комітеті Прилуцької міської ради, а також обговорили основні питання щодо процесу та термінів їх опрацювання.

Переглядів:138