Рішення 1 частини засідання 42 сесії міської ради

24 квітня 2018

Учора, 23 квітня, розпочалося пленарне засідання 42 сесії Прилуцької міської ради, перша частина якого закінчилася близько 19 години. Продовження сесії відбудеться о 14:00 24 квітня.

У рамках порядку денного заступник міського голови Руслан Котляр інформував присутніх про стан робіт на каналізаційному колекторі. На даний час закінчено виготовлення проектно-кошторисної документації й вона проходить експертну оцінку. Відкрито тендер на виконання робіт по першому етапу: ліквідація наслідків аварії на каналізаційному самоплинному колекторі та санація в трьох напрямках до найближчих колодязів. Тендер на другу чергу робіт з будівництва дев'яти нових колодязів відбудеться після отримання експертних висновків по проектно-кошторисній документації.

https://www.youtube.com/watch?v=Ou5o47Dvl5I (розгляд питання про стан робіт на каналізаційному колекторі)

Наступними депутати розглянули проекти рішень, схвалені на розширеному засіданні постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян про: визнання такими, що втратили чинність рішень Прилуцької міської ради щодо преміювання та надання матеріальної допомоги; дострокове припинення повноважень секретаря Прилуцької міської ради; внесення змін до рішення міської ради від 20 грудня 2017 року № 23 «Про бюджет міста на 2018 рік».

https://www.youtube.com/watch?v=zjeDNpvMov4&t=4s

Голосування за проект рішення про дострокове припинення повноважень секретаря Прилуцької міської ради Анатолія Шамрая відбувалося таємно. З 32 присутніх депутатів у голосуванні брало участь всього 17. «За» проголосували 15 депутатів, 1 - «проти» та 1 депутат утримався (рішення не прийнято).

Рішення щодо скасування преміювання міського голови та секретаря ради також не набрало чинності. Детально про зарплату Ольги Попенко розповіла начальник фінансового управління міської ради Олена Ворона. За інформацією посадовця заробітна плата міського голови з вирахуванням податків становить 20 тис. грн. Також посадовці місцевого самоврядування мають право один раз на рік отримувати допомогу на оздоровлення та поліпшення соціально-побутових питань в розмірі тотожному середньомісячній заробітній платі при відпустці.

За фактом конфлікту інтересів міський голова та секретар міської ради не голосували за проект рішення «Про визнання такими, що втратили чинність, рішення Прилуцької міської ради щодо преміювання та надання матеріальної допомоги». «За» зняття премій проголосувало 14 депутатів, «проти» - 2, «утрималося» - 0, не голосували – 17 (рішення не прийнято).

Під час 42 сесії Прилуцької міської ради депутат Володимир Назім звернувся до міського голови та депутатського корпусу з вимогою спонукати правоохоронні органи розпочати досудове розслідування відносно посадових осіб органів місцевого самоврядування стосовно факту нанесення збитків КП «Прилукижитлобуд» за період з серпня 2014 року по березень 2015 року.

Він повідомив, що 3 квітня набрало законної сили Рішення господарського суду Одеської області за позовом КП «Прилукижитлобуд» до товариства з обмеженою відповідальністю «Рембудсервіс-Прилуки» про стягнення понад 100 тис. грн.

ТОВ «Рембудсервіс-Прилуки» - компанія, яка за фактом не мала ні техніки, ні працівників, але брала кошти за послуги з обслуговування багатоквартирних будинків. 24 депутати проголосували «За» звернення, 4 — утрималися від голосування.

Також депутати не підтримали рішення Про внесення змін до рішення міської ради від 20 грудня 2017 року № 23 «Про бюджет міста на 2018 рік» (36 сесія 7 скликання), оскільки ним вони б заборонили міському голові в міжсесійний період приймати рішення щодо розподілу і перерозподілу міжбюджетних трансфертів, доходів та видатків з послідуючим унесенням змін до рішення про міський бюджет.

Далі розглянули проекти рішень:

Про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Прилуцької міської ради у 2017 році.

Про перейменування Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м.Прилуки та затвердження Положення про «Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Світанок» Прилуцької міської ради в новій редакції.

Про реорганізацію (перетворення) комунального закладу «Прилуцький міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Прилуцької міської ради в комунальне некомерційне підприємство «Прилуцький міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Прилуцької міської ради.

Про внесення змін до міської Програми «Соціальна підтримка сім'ї, дітей та молоді на 2017-2020 роки».

Про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Прилуцької міської ради Чернігівської області та затвердження Положення про конкурс на посаду директора комунальної установи Інклюзивно-ресурсний центр Прилуцької міської ради Чернігівської області.

Про затвердження Положення про управління освіти Прилуцької міської ради в новій редакції.

Про утворення дитячих закладів відпочинку.

Про внесення змін до Положення про відзнаку міського голови м.Прилуки «За заслуги».

Про затвердження списку учасників бойових дій, які мають пільги відповідно до міської Програми «Пільги місцевої влади на оплату житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку учасникам бойових дій, які брали участь у антитерористичній операції, сім’ям воїнів загиблих (померлих) в Афганістані та під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, інвалідам по зору – членам УТОС, спілці ветеранів Афганістану на 2016 – 2018 роки».

Про затвердження Програми «На варті чистоти і порядку» на 2018-2020 роки.

Про затвердження Статуту комунального підприємства електромереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло» Прилуцької міської ради Чернігівської області в новій редакції.

Про затвердження Статуту комунального підприємства «Прилукижитлобуд» Прилуцької міської ради Чернігівської області в новій редакції.

Про виділення коштів.

Про зміни бюджетних призначень міського бюджету.

Про внесення змін до рішення міської ради від 09 липня 2015 року №6 «Про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» (90 сесія 6 скликання).

Про внесення змін до рішення міської ради від 08 жовтня 2015 року №4 «Про місцеві податки і збори» (95 сесія 6 скликання) та інше.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Результати поіменного голосування 42 сесії Прилуцької міської ради 7 скликання (додаються).

Переглядів:114