Рішення виконавчого комітету

25 квітня 2018

Засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради відбулося 25 квітня. Розглянувши 19 питань порядку денного, члени виконкому прийняли 16 рішень.

Пряма трансляція засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради 25.04.2018

https://www.youtube.com/watch?v=_mINY-a1T4U

Плани заходів, пов’язаних з 32-ми роковинами Чорнобильської катастрофи та з відзначенням пам’ятних дат історичних подій Другої світової війни у 2018 році, затвердили без змін.

Начальник відділу культури і туризму міської ради Катерина Мовчан представила проекти рішень Про проведення Всеукраїнського відкритого конкурсу акторської майстерності ім. М.Яковченка та Про проведення Всеукраїнського відкритого хореографічного фестивалю-конкурсу «Свято танцю».

Всеукраїнський відкритий конкурс акторської майстерності ім. М. Яковченка проводитиметься щорічно у травні. Його завданнями визначено залучення окремих виконавців до творчої діяльності в галузі театрального мистецтва; популяризація та розповсюдження творчих доробок окремих виконавців; сприяння обміну творчим досвідом; популяризація сучасних форм театрального мистецтва; всебічна підтримка талановитих виконавців, розширення культурних, інформаційних зв’язків між регіонами області та України.

Участь у фестивалі є платно і вартуватиме 300 грн з учасника. Зібрані кошти використовуватимуть на організаційні витрати заходу.

«Свято танцю» відбудеться вже 28 квітня о 12:00 в міському будинку культури.

Відкритий хореографічний фестиваль-конкурс «Свято танцю» проводиться з метою пізнання хореографічної культурної спадщини і досягнень регіонів України, встановлення дружніх контактів між творчими колективами, популяризації мистецтва танцю у молодіжному середовищі, удосконалення виконавської майстерності та підвищення художнього рівня аматорського мистецтва, обміну досвідом роботи керівників колективів та учасників фестивалю.

Фестиваль-конкурс є пошуком нових форм та особливостей хореографічного жанру, де кожен учасник має змогу продемонструвати розмаїття творчих здобутків хореографічного мистецтва.

Організаційний внесок на участь у фестивалі становить 75 грн з учасника колективу.

Проект рішення, представлений начальником комунального підприємства «Прилукижитлобуд» Вячеславом Сивенком, Про встановлення скоригованих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій окремо за кожним будинком, що знаходиться на обслуговуванні КП «Прилукижитлобуд» членами виконавчого комітету затверджено не було.

Максимальне збільшення тарифу планувалося на 21% від чинного. Керівник КП повідомив, що передумовами до збільшення тарифу стало підняття мінімальної заробітної плати та підвищення вартості енергоносіїв.

Члени виконкому зійшлися на думці, що механічне збільшення тарифу не є правильним виходом з ситуації. Перспективним шляхом для вирішення питання відповідності послуги її вартості є реорганізація та оптимізація підприємства.

Також виконавчий комітет не підтримав проект рішення Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у розмірі: 5,00 грн загальноміський та 2,50 грн за перевезення пільгової категорії громадян.

У зв’язку із цим використання тимчасових тарифів (5,00 грн загальноміський та 3,00 грн пільговий) припиняється з 26.04.2018 року. Перевізники повинні

забезпечити перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування за тарифом, затвердженим виконавчим комітетом Прилуцької міської ради 30.05.2017 року №192, а саме: 4,00 грн загальноміський та 2,00 грн за перевезення пільгової категорії.

Найближчим часом буде утворена робоча група для проведення нових розрахунків вартості тарифу та знаходження спільної думки між міською радою та перевізниками.

Проекти рішень:

Про утворення комісії з розгляду заяв членів сімей загиблих військовослужбовців та осіб з інвалідністю щодо виплати грошової компенсації у новому складі та затвердження Положення про неї у новій редакції;

Про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 13 лютого 2018 року № 48 „Про проведення обрядового свята-ярмарку „Проводи Зими - зустріч Весни” в місті Прилуки у 2018 році”;

Про утворення координаційної ради у справах дітей у новому складі та затвердження Положення про неї;

Про передачу функцій замовника;

Про хід виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 15 травня 2017 року № 169 “Про затвердження заходів із реалізації обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва у м.Прилуки на 2017-2020 роки”;

Про нагородження;

Про виділення коштів для преміювання;

Про виділення коштів;

Про виділення коштів для надання матеріальної допомоги;

Проекти рішень, які містять інформацію з обмеженим доступом;

Про надання поштових адрес;

Про розгляд звернень громадян міста стосовно укладання договору дарування будинку та земельної ділянки, частини квартири, частини будинку та земельної ділянки, договору про розподіл часток, дарування частки нежитлового приміщення;

Про приватизацію житлових приміщень були прийняті одноголосно.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан



Переглядів:117