Відзначення 73-річниці Перемоги

09 травня 2018

Сьогодні, 9 травня, відбулося урочисте вшанування 73 річниці Перемоги. Дорогі кожному з нас люди, наша гордість і слава, люди, перед якими низько схиляємо свої голови й віддаємо без останку шану і любов своїх сердець – ветерани війни та праці, учасники II Світової війни, солдати великої перемоги зустрілися у Меморіалі-сквері Вічної Слави з різними поколіннями прилучан.

На урочистому мітингу, присвяченому 73-й річниці Дня перемоги над нацизмом у Європі та 73-й річниці завершення Другої світової війни квіти до Вічного Вогню поклало керівництво міста Прилуки, депутати обласної та міської рад, голови первинних ветеранських організацій, керівники установ та організацій міста, представники педагогічних та учнівських колективів, представники релігійних конфесій, воїни Другої світової війни та воїни, які нині захищають суверенність та незалежність нашої держави.

Слова вдячності всім воїнам-героям, шановним ветеранам, учасникам бойових дій на території інших держав та воїнам АТО, яким у цей подарований пращурами мирний час доводиться захищати свою землю ціною власного життя вимовила міський голова Ольга Попенко.

Голова Прилуцької міської організації ветеранів міста Георгій Хотін звернувся до присутніх з побажаннями міцного здоров'я та доброї пам'яті, щоб не боліли рани прожитих літ і шана супроводжувала їхні імена довгі роки.

Свою вдячність за відвагу та жертовність ветеранів виголосили й депутати міської ради Марія Шабалтас, яка під час виступу нагородила школярів - переможців конкурсу дитячого малюнка, присвяченого річниці Перемоги, та Олександр Дуденок, голова громадської організації «Патріот Прилуки».

До присутніх і ветеранів звернулися й ті, хто сьогодні наближає перемогу над ворогом зі сходу, майор, заступник військового комісара Прилуцького об’єднаного міського військового комісаріату Сергій Гмиря та учасник антитерористичної операції Олександр Фесак.

Нині в Прилуках проживає 35 учасників II Світової війни, яких напередодні пам'ятної дати відвідали представники різних політичних сил. З кожним роком тих, хто в далекому 1945-му приніс мир та Перемогу, все менше. Вони невмолимо йдуть у вічність. Тому квіти ветеранам від дітей – лише маленька частинка того «Дякуємо!», яке ми повинні щодня, щогодини говорити тим, хто в кровопролитних боях ціною неймовірних зусиль здолав грізного ворога і звільнив рідну землю.

Солдатські душі. Вони очима - зорями дивляться на нас із небес, журавлями пролітаючи над нами, сумно курличучи в небесній далині.

Вічна слава солдату – герою і солдатові без нагород, хто загинув хоробро у бою, захищаючи рідний народ.

Переглядів:105