Ще довго пам’яттю болітиме війна

22 червня 2018

22 червня - день, який навчив Український народ найбільшому – любити мир. Цей день нагадує нам всім про жахи і страхіття війни. 22 червня навіки залишиться в нашій пам'яті, як день великої скорботи.

Друга світова війна стала найжахливішою та найкривавішою за весь період існування людства. У тій війні загинув кожен шостий українець. Довгих 1418 днів та ночей наші діди й прадіди боролися із грізним ворогом, допоки не підняли над Рейхстагом Прапор Перемоги. Але та Перемога дісталася дорогою ціною.

Від початку війни минуло вже 77 роки, однак рана досі не загоїлася. У Прилуках 22 червня у Сквері Вічної Слави зібралися посадовці міської ради, депутати, ветерани, громадськість, молодь, аби згадати безсмертний Подвиг солдатів Перемоги та покласти квіти до Вічного вогню, вшанувати пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

– То була страшна війна, – сказав ветеран, учасник Другої світової війни Микола Микитович Степаненко. – Весь народ піднявся на боротьбу з нацистами. Лозунг «Все для перемоги» став сенсом життя кожного. У перші дні війни 3 тисячі прилучан записалися добровольцями на фронт. Тяжкі були часи. Чернігівщина стала краєм бойової та партизанської слави. Війна була жорстока, але народ вірив у перемогу. Шкода, що багато синів не повернулися додому.

Сини Прилучини не стоять осторонь і сьогодні захищають кордони нашої України. Йдучи у бій, нинішні ветерани, колишні юнаки мріяли про щасливе майбутнє для прийдешніх поколінь та мир. Сьогодні цього ж бажаємо і ми. Нащадки не мають права забувати тих, хто зупинив чуму нацизму, що ледь не поглинула нашу землю. Вічна пам’ять полеглим у Другій світовій війні.

Шановні воїни - визволителі! Ви є яскравим прикладом людей мужніх, сильних духом, справжніх патріотів. Ви – гордість українського народу! Нехай доля дарує вам довгі роки життя, міцне здоров’я та благополуччя. А нам усім мирне небо над головою!

Фотозвіт:

Переглядів:120