Перший міжнародний ярмарок грантів у сфері культури

05 липня 2018

У м.Київ 2 липня відбувся “Перший міжнародний ярмарок грантів у сфері культури”, організований Національним Бюро програми ЄС “Креативна Європа” в Україні за підтримки Українського культурного фонду (УКФ). Загалом на участь у заході було отримано 1219 заявок та відібрано 300 учасників ярмарку, одним з яких була начальник відділу культури і туризму Прилуцької міської ради Мовчан Катерина Володимирівна.

Міжнародний ярмарок грантів у сфері культури - ефективний майданчик для спілкування між грантодавцями та представниками культурних і креативних індустрій, які перебувають у пошуку фінансової підтримки для своїх культурних проектів та ініціатив в Україні.

Почесними гостями заходу були: Євген Нищук, Міністр культури України; Хюг Мінгарелі, Посол Представництва ЄС в Україні; Микола Княжицький, голова комітету ВРУ з питань культури та духовності.

На заході було презентовано 14 великих грантових програм країн ЄС, Америки та України: Creative Europe, Culture Bridges, Erasmus+, Ґете-Інститут в Україні, Французький інститут, Італійський інститут, Посольство США в Україні, Посольство Аргентинської Республіки в Україні, Вишеградський Фонд, Міжнародний фонд “Відродження”, Державне агенство України з питань кіно, Український культурний фонд, Український Інститут.

На ярмарку було надано великий об'єм корисної інформації та визначено пріоритетні напрями реформ в сфері культури: точки дотику та можливості для розвитку - від реформ до нової якості культурного продукту.

За додатковою інформацією щодо можливостей презентованих на даному заході грантових програм звертатися до відділу інвестицій та міжнародної діяльності міської ради та відділу культури і туризму міської ради.

Переглядів:98