Відбулась позачергова сесія Прилуцької міської ради

10 липня 2018

9 червня 2018 року відбулась 45 (позачергова) сесія Прилуцької міської ради на яку були запрошені депутати різних рівнів, керівництво Прилуцького відділення ПАТ "Чернігівгаз" та підприємці міста.

Сесія розпочалась хвилиною мовчання за Левком Лук`яненком, українським письменником, дисидентом, одним із авторів Акту про незалежність України, Героєм України, який помер 7 липня 2018 року після тривалої хвороби.

Позачергова сесія ініційована спілкою підприємців прилучини, які порушили питання виконання Постанови НКРЕКП від 30.09.2015 року №2494 щодо встановлення засобів дистанційної передачі даних від власних комерційних вузлів обліку природного газу.

27 листопада 2015 року набула чинності вищезгадана Постанова, відповідно до якої власники комерційних вузлів обліку зобов'язані в установленому законодавством порядку забезпечити організацію та облаштування на власному комерційному вузлі обліку засобів передачі даних за власний рахунок у строки, передбачені Постановою.

Така вимога ставить під загрозу розвиток малого та середнього бізнесу, який у нинішній економічній ситуації в Україні перебуває у вкрай складному становищі, оскільки потребує значних фінансових затрат з боку підприємців. Разом з тим, саме малий та середній бізнес сприяє забезпеченню робочими місцями мешканців громад, і його знищення призведе до чергової хвилі безробіття, трудової міграції та соціальної напруги.

Після обговорення важливого питання, враховуючи соціально-економічну ситуацію в країні, депутати підтримали підприємців та одноголосно ухвалили рішення звернутися до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Асоціації міст України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, народних депутатів Дубіля В.О., Дмитренка О.М., Ляшка О.В. та Ради бізнес-омбудсмена за допомогою у вирішенні питання щодо внесення змін до Постанови в частині перегляду вимог до представників малого та середнього бізнесу, а також бюджетних установ.

Депутати ухвалили рішення звернутися до ПАТ "Чернігівгаз" із рекомендацією про забезпечення Прилуцького відділення ПАТ "Чернігівгаз" приладами для вимірювання калорійності газу, аби прилучани платили за реально використаний газ, а не повітря. Після розгляду першого питання підприємці залишили сесйну залу, а депутати продовжили роботу й ухвалили рішення про зміни бюджетних призначень міського бюджету.

Переглядів:112