Як уберегтися від дифтерії?

18 липня 2018

Після спалаху кору Україна стоїть на порозі ще одної небезпечної інфекційної хвороби – дифтерії.

Дифтерія – гостра інфекційна хвороба. Переважно вона вражає органи серцево-судинної, дихальної та нервової систем, а також надниркових залоз. На місці, яке вражає інфекція, виникає запальний процес з фібринозним нальотом.

Як уберегтися від дифтерії: важливі правила

Звичайно, як і при будь-якій іншій подібній хвороби, найкращим способом запобігти дифтерії є вакцинація. Людині вводять дифтерійний анатоксин, який з часом допомагає організму виробляти антитіла, які досить успішно можуть попередити дифтерію. Ось тільки, щоб це напевно допомогло, вакцинацію від дифтерії потрібно робити кожні 10 років.

Крім цього, щоб уберегтися від хвороби потрібно слідувати елементарним правилам гігієни, адже дифтерія передається виключно від хворої людини повітряно-крапельним шляхом, через побутові предмети, якими користувався хворий і харчовим шляхами. Що робити, якщо ви захворіли на дифтерію

Звичайно, потрібно відразу ж відправлятися до лікаря, навіть якщо ви не хочете, вас все одно повинні помістити в інфекційне приміщення лікарні. Так само, якщо у вас був контакт з хворим на дифтерію, то потрібно відразу ж розповісти про це своєму лікарю і здати всі необхідні аналізи. Якщо ж вони виявляться позитивними, то ви підлягаєте негайній госпіталізації.

Самолікуванням ні в якому разі не можна займатися, правильно і вчасно поставлений діагноз може врятувати ваше життя.

За інформацією головного лікаря комунального закладу «Прилуцький міський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Людмили Слободенюк вакцина в місті є і за бажання вакцинуватись необхідно звернутися до свого сімейного лікаря для того щоб отримати щеплення від дифтерії.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:70