Координаційна рада з питань оздоровлення

31 липня 2018

27 липня 2018 року відбулося засідання міської постійно діючої міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді в літній період. Засідання проводила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Фесенко Тетяна Михайлівна.

На комісії розглянуто питання про хід оздоровчо-відпочинкової кампанії 2018 року у місті загалом. Опанасенко Олена Вікторівна, головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради, наголосила, що питання забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей є одним із головних і на виконання Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" в місті Прилуки здійснюється необхідна робота. Начальник управління освіти міської ради Вовк Сергій Михайлович акцентував увагу на головних питаннях відпочинкової кампанії у дитячих закладах відпочинку — таборах з денним перебуванням у літній період поточного року. Особливу увагу приділено роботі табору з денним перебуванням "Містечко дитячих мрій", який діяв на базі Центру творчості дітей та юнацтва, як прикладу цікавої та змістовної роботи з дітьми.

Загалом на даний час пришкільні табори міста відвідало 1417 дітей, з яких 957 дітей пільгових категорій отримали відпочинкові послуги за рахунок міського бюджету та 460 дітей відпочило за батьківську плату.

Оскільки на першому місці стоїть питання безпеки перебування дітей у відпочинкових закладах, надзвичайно важливою є інформація, надана під час засідання зазначеної комісії провідним інспектором Прилуцького міськрайонного відділу управління державної служби надзвичайних ситуацій України у Чернігівській області Кашубою Романом Володимировичем щодо стану пожежної безпеки у даних закладах, завідувачем Прилуцького міськрайонного відділу державної установи "Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоровя України" Пастушенком Михайлом Олександровичем та лікарем з гігієни харчування Прилуцького міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Самойленко Людмилою Сергіївною по питання організації роботи в таборах з денним перебуванням, що стосуються безпосередньо вказаних служб.


Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді міської ради, Олена Опанасенко

Переглядів:120