ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ

23 серпня 2018

Напередодні святкування Дня Незалежності нашої держави вся країна офіційно вшановує головний державний символ – Прапор України! 23 серпня прилуцька громада зібралася біля пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, щоб уклонитися силі священного оберегу, знаку нашої єдності та перемоги.

У цей святковий день міська влада, депутатський корпус, виконавчий комітет, представники місцевої еліти – почесні громадяни міста, вчителі, лікарі, діячі культури, спортсмени, військові, лідери громадської думки, волонтери, бійці АТО – Герої України та їхні родини поклали квіти до монумента Кобзаря, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра. Бо всі ми мріємо про велику й нездоланну державу «у сім’ї вольній, новій», як писав наш національний пророк - Тарас Шевченко.

Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під його знаменом ми йшли до проголошення самостійної України, до перемоги. Це прапор свободи, соборності та миролюбства. В усі віки й в усіх народів державний прапор був однією з найвищих і шанованіших святинь. Наш прапор – це найдорожчий символ, за який і сьогодні найкращі сини України ведуть боротьбу із ворогом у зоні АТО за свободу та незалежність нашої країни! Це - символ свободи і волі, віри та сили українського народу.

Почесне право підняти Державний Прапор України у рідному місті отримали міський голова Ольга Попенко та учасник бойових дій в зоні проведення АТО Олександр Єрьомін. Прапор міста піднімав Почесний громадянин міста Прилуки Олег Лень та переможець 4-го етапу Всеукраїнських предметних олімпіад з хімії, учень загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 Віталій Герасименко.

Прапор боротьби українського народу за свою незалежність підняли учасники Революції Гідності Олександр Гонзур, Григорій Дорошенко та Віктор Красіловець. Червоно-чорнй прапор - це прапор визвольного руху, це прапор країни, яка охоплена боротьбою, яка робить нас на крок ближчими до самоусвідомлення себе як великої української нації! Саме з цим прапором асоціюються звитяги Запорозького козацтва, Січового Стрілецтва та Української Повстанської Армії – легендарної військової потуги досвід якої вивчають військові стратеги. У світлі революції, котра підняла на боротьбу українське суспільство сьогодні, червоно-чорний прапор знову замайорів на флагштоках по всій державі та на Майдані Незалежності.

За доброю традицією в День Державного Прапора України юним громадянам нашого міста, молодим прилучанам, вручають паспорти. Саме сьогодні лави громадян України поповнилися молодим поколінням – розумним, талановитим, свідомим, відповідальним, працьовитим. Вісім юнаків та шість прекрасних леді отримали посвідчення громадянина нового зразка із рук мера міста, за напутнього слова начальника Прилуцького міського відділу Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Тамари Щербини.

Подарунки юні прилучани отримали від народного депутата України Всеукраїнського об’єднання Батьківщина Валерія Дубіля та громадського діяча Сергія Коровченка.

Сказати обіцянку своїй Батьківщині було надано Лілії Нікітіній та Костянтину Мойсеєнко.

Міський голова Ольга Попенко у своєму виступі наголосила: «Наша країна святкує 27-у річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія українців - бути господарями на своїй благодатній землі. Безумовно, ці роки незалежності стали випробовуванням для всіх нас — випробовуванням на зрілість, терпіння, толерантність. Боляче про це говорити у святкові дні, але за свободу Україна платить надзвичайно високу ціну – людські життя. Але я вірю, що разом ми здолаємо будь-які перешкоди на шляху зміцнення незалежності нашої держав. Вірю, що в Україні настане мир і працелюбний народ України поліпшить своє життя у власній державі. Найголовніше – впевнено йти вперед та боротися за перемогу. Тому від кожного з нас значною мірою залежить, якою бути нашій державі, як житимуть у ній наші нащадки. Будьмо згуртованими і небайдужими на цьому шляху».

Прилучан також привітав депутат Чернігівської обласної ради Дмитро Даценко.

Про наше синьо-жовте знамено миру говорили не тільки ведучі та посадовці. Слово про велич і ціну стягу, звитягу захисників держави виголосив учасник бойових дій на сході України, голова Громадської організації «Учасники антитерористичної операції «ЩИТ» Павло Красноок.

Свої таланти дарували колективи міського Будинку культури.

У рамках урочистого дійства прилучани отримали унікальну можливість на Алеї Любові Забашти переглянути виставку експонатів та прапорів із зони проведення АТО, яку представила школа №10.

Сьогодні і завжди, нехай гордо розвівається синьо-жовте знамено, промовляючи всьому світу: «Є у світі Україна!» Була! Є! Буде!

Зі святом вас, шановні прилучани, шановні співвітчизники, від усього серця бажаємо вам, щоб ваше життя було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: блакитним і мирним, як небо, та жовто – золотистим, як пшеничні поля України! Хай живе Україна! Навіки – вільна! Навіки – незалежна! Хай мир, спокій та щастя панують на нашій рідній землі! Бажаємо здоров’я, добробуту й щастя кожній родині.


Шановні прилучани та гості нашого міста

запрошуємо вас на святкові заходи

З нагоди 27-ї річниці проголошення незалежності України, з метою гідного відзначення у 2018 році цієї події, утвердження у громадян патріотизму та гордості за свою державу, звитяги Українського народу у боротьбі за волю і незалежність у місті Прилуки 23 та 24 серпня відбудеться низка святкових загальноміських заходів, які були затверджені рішенням виконавчого комітету Прилуцької міської ради №270 від 14 серпня 2018 року.

23 серпня:

16:00 – родинне свято «Україна – це Я, Україна – це МИ» (ЦТДЮ);

18:00 – поетичний акорд «Душа болить живе тобою, Україно!» (Соборна площа);

19:00 – відео презентація документальних матеріалів із зони проведення АТО (Соборна площа міста).

24 серпня:

09:30 – покладання квітів до пам'ятних знаків борцям за незалежність України: банер Небесної Сотні, пам'ятний знак воїнам АТО, які загинули за незалежність України, пам’ятний знак на честь земляків, які загинули в Афганістані, пам’ятний знак «Жертвам Чорнобильської трагедії»;

10:00 – урочиста хода «Єднаймось, брати- українці» (від площі Володимира Мономаха до Театральної площі міста);

10:00 – виставка плакатів Українського інституту національної пам’яті «Українська революція 1917-1921рр.» (Театральна площа міста);

11:00 – урочистості з нагоди 27-ї річниці незалежності України «Живи Україно, як спів, як душа!” (Театральна площа міста);

16:00 – фестиваль патріотичної пісні «Ми – українці!» (Театральна площа міста);

19:00 – святковий концерт «Славимо рідну Україну!» (Театральна площа міста).

Запрошуємо вас взяти участь у святкуванні!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:79