«Україна крізь віки: минувшина і сьогодення»

23 серпня 2018

Учора, 22 серпня, у МЦБ ім. Л. Забашти відбулося засідання круглого столу з нагоди Дня Незалежності України «Україна крізь віки: минувшина і сьогодення». У ході заходу гості книгозбірні: історики, педагоги, представники міської влади та політичних партій — висловили свої думки з приводу шляху українського народу до створення вільної самостійної держави, а також розглянули можливі варіанти наріжних проблем сьогодення.

Доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України НДУ ім. Миколи Гоголя Євген Луняк  проаналізував особливості розвитку української нації з точки зору геополітичних умов, наголосив на важливості процесу самоідентифікації українства в умовах ХХІ століття, підкреслив важливість залучення молоді до вирішення серйозних проблем, що існують нині у нашій державі.

Викладач суспільних дисциплін Прилуцького агроколеджу Ольга Чернікова розповіла про перші кроки України, як самостійної держави у розрізі економічних, соціальних реформ, а також про ті проблеми з якими зіткнулися перші українські уряди на шляху до змін. Пані Ольга наголосила, що у 1991 році Україна опинилася у ситуації, коли старі економічні зв’язки були розірвані, а нові ще не сформувалися.

Юлія Потіпака – представниця ГО «Українська громадська рада» розповіла про реальні проблеми, із якими стикається молодь у реалізації своїх ідей, задумів, планів.

Громадська діячка Ольга Костюк підкреслила, що в українському суспільстві зараз дуже багато протиріч, а для того, щоб їх ліквідуватися треба об’єднатися і бути готовими до змін.

Сергій Цибенко – учасник АТО, громадський активіст змусив усіх учасників круглого столу задуматися над героїчним подвигом воїнів, що боронять рідну землю на Сході.

Володимир Мазуренко, депутат Прилуцької міської ради від ВО «Батьківщина» проаналізував депутатську діяльність у сфері благоустрою міста та залучення до життя суспільства молоді.

Заступник голови Ради ветеранів Прилук Анатолій Лісовецький поділився із присутніми власним життєвим досвідом, пов’язаним із боротьбою України за Незалежність.

Юрій Щербина депутат міської ради від ВО «Свобода» навів приклади пасивності українського суспільства у розбудові власної самостійної держави.

Яценко Євгеній - депутат Прилуцької міської ради висловив власну думку щодо історичного минулого України та наголосив на важливості змін для ефективної зміни застарілої свідомості громадян.

За інформацією МЦБ ім. Л. Забашти

Переглядів:72