«Моя Україна квітуча і сильна»

21 серпня 2018

21 серпня у читальній залі міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти відбулось відкриття персональної виставки художниці із Білої Церкви Тетяни Фокіної «Моя Україна квітуча і сильна». Виставка має українську тематику, адже приурочена Дню Незалежності України.

В експозиції українські пейзажі та квіти України. Тетяна Миколаївна за фахом економіст, але протягом останніх п’ятнадцяти років презентує себе як художниця. У мистецькому доробку уже має до пятисот робіт, а за плечима тридцять дві виставки у різних куточках України.

На зустрічі жінка розповіла про свій шлях до улюбленої справи, висловила свою позицію до теми українства в мистецтві. Присутні в залі прилуцькі художники Олег Чучупа, Петро Бойко, Семен Кантур, Анатолій Риженко, Євген Постульга підтримали художницю-аматорку та побажали вдалих робіт і сміливих починань.

Споглядання робіт мисткині надихнуло присутніх в залі місцевих поетів Ніну Заболотну та Світлану Коробову на читання власних поезій, користувачі бібліотеки Ольга Середа, Лідія Скотнікова та ін. читали поезії про квіти Ліни Костенко.

Директор бібліотеки Людмила Зубко подякувала художниці за можливість доторкнутись до самобутнього мистецтва пензля, палітру кольорів і оптимізм та привітала присутніх із державними святами.

За інф. міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти

Переглядів:61