«Свідки великої історії»

20 вересня 2018

У читальній залі Прилуцької МЦБ імені Любові Забашти відбулася віртуальна панорама з нагоди відзначення визволення міста Прилуки від нацистських загарбників «Свідки великої історії».

У ході заходу було наголошено на трагічній участі українського народу у Другій світовій війні, а також підкреслені основні віхи визвольної боротьби. Студентська молодь змогла дізнатися про історію рідного міста у ході війни та значення звільнення через призму майбутнього.

Викладач суспільних дисциплін Прилуцького агроколеджу – Ольга Чернікова розповіла присутнім про важливість патріотичних почуттів у житті сучасної молоді, виокремила наріжні проблеми історичного аналізу Дня визволення. Крім того пані Ольга зупинилася на основних парадигмах Другої світової війни, навела яскраві приклади ставлення окупантів до українців, які не залишили байдужими жодного гостя книгозбірні.

Директор бібліотеки Людмила Зубко – звернулася до молодіжної аудиторії із закликом бути людяними і щирими, пам’ятати про минуле, адже, на жаль, нині схід України розриває війна і від того, який вибір ми зробимо, залежить наше майбутнє.

Учні професійного ліцею переглянули цікавий презентаційний матеріал про рідне місто. На завершення зустрічі присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих на у жорнах Другої світової українців та хоробрих воїнів-захисників, що боронять нині Батьківщину.

Переглядів:113