До Дня партизанської слави та Дня Миру відбулася краєзнавча година «Пам’ять про минуле»

21 вересня 2018

22 вересня, у День партизанської слави з почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками.

Напередодні, 20 вересня, у приміщенні філіалу Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова відбулася краєзнавча година «Пам’ять про минуле», присвячена Дню партизанської слави та Всесвітньому Дню миру. Під час заходу, учні сьомого класу загально - освітньої школи І-ІІІ ст. №10, ознайомились з історією розвитку партизанського руху на Україні, дізнались про визвольний рух на Прилуччині та переглянули фрагменти документальної стрічки «Партизанський рух. Щоденник», фотослайди відомих партизанських ватажків нашого краю.

Також з 1982 року, 21 вересня проголошено Міжнародним днем Миру, який закликає людей, не тільки замислитись про мир, а і робити все для цього. Хвилиною мовчання присутні вшанували наших земляків, партизанів і підпільників, які в роки війни, ціною свого життя виборювали перемогу над ворогом і тих, хто зараз бореться за мир на українській землі

Відповідальна за проведення заходу завідуюча філіалу ім. О.В. Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова Т.О. Іващенко.


За інф.Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова

Переглядів:104