Прилучани підтримують сусідів із Ічнянщини

10 жовтня 2018

На чергове засідання Прилуцької міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зібралися сьогодні у стінах міської ради.

Провела засідання Прилуцький міський голова Ольга Попенко, яка зранку в черговий раз об’їхала місця тимчасового розселення постраждалих від лиха.

У нараді взяли участь секретар міської ради, заступники міського голови та надзвичайники міста.

Для прийому евакуйованих у Прилуках працюють пункти у дитячих закладах освіти та лікарнях міста, де розміщено понад 800 осіб (дорослих та дітей). У пунктах перебування евакуйованого населення комунальне підприємство Прилуцької міської ради комбінат шкільного харчування «Шкільний» харчує постраждалих, також їм надається медична та психологічна допомога. Наразі евакуаційні заходи тривають.

Прилучани, громадські організації: «Прилуцька міська організація Товариства Червоного Хреста», «Патріот Прилуки», «УЧАСНИКИ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ «ЩИТ», «Небайдужі прилучани», «ПРИЛУЦЬКИЙ КОЗАЦЬКИЙ ПОЛК», волонтери міста, школярі та студенти, негайно відгукнулися і вже зранку 9 жовтня до Прилуцької міської ради та до міського Будинку культури зносили гуманітарну допомогу (теплий одяг, речі гігієни, продукти харчування, необхідні речі та харчування для дітей й ін.). Уся гуманітарна допомага роздається та розвозиться постраждалим.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради







За інформацією Чернігівської обласної державної адміністрації

...

Для попередження надзвичайних ситуацій у населених пунктах поблизу складу органами влади вжито наступні заходи: відключені від газопостачання місто Ічня та 11 населених пунктів Ічнянського району; тимчасово припинений рух потягів через станцію Ічня; автомобільний транспорт спрямовується в об’їзд зони надзвичайної ситуації; повітряний простір закритий у радіусі 30 км.

З метою проведення першочергових рятувальних та інших невідкладних робіт в районі надзвичайної ситуації у найкоротший термін були зосереджені сили і засоби загальною чисельністю понад тисячу осіб та 212 одиниць техніки.

На випадок ускладнення оперативної обстановки створено резерв ДСНС чисельністю 109 осіб та 23 одиниці пожежної техніки, приведені в готовність два пожежні літаки, медичні літак і вертоліт.

У резерві знаходяться 7 пожежних потягів на залізничних станціях Прилуки, Конотоп, Ніжин, Київ-пасажирський, Дарниця, Полтава та Кагамлицька.

Підрозділами ДСНС ліквідовані 5 пожеж за межами арсеналу, що виникли внаслідок влучання боєприпасів, у місті Ічня та селі Августівка.

Ситуація на Ічнянщині контролюється постійно, проте спрогнозувати термін її урегулювання неможливо. Тому необхідно докласти всіх зусиль для забезпечення достойних умов перебування постраждалого населення в пунктах прийому.

На даний час інформації щодо загиблих та постраждалого населення внаслідок надзвичайної ситуації на території військового складу не надходило.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Переглядів:108