Атестація робочих місць за умовами праці на підприємствах, в організаціях і установах міста

10 жовтня 2018

Атестація робочих місць за умовами праці проводиться на підприємствах, в організаціях і установах незалежно від форм власності та господарювання, де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров’я працівників, а також на їхнє потомство як тепер, так і в майбутньому.

Основна мета атестації полягає в регулюванні відносин між власником або уповноваженим ним органом і працівниками в сфері реалізації їхніх прав на здорові й безпечні умови праці, пільги та компенсації за роботу в несприятливих умовах праці, гарантовані чинним законодавством:

  • пенсії за віком на пільгових умовах за Списками № 1 та № 2,

  • щорічні оплачувані додаткові відпустки,

  • доплати до тарифних ставок (окладів),

  • безкоштовна видача молока або інших рівноцінних харчових продуктів,

  • скороченої тривалості робочого тижня.

З метою соціального захисту найманих працівників, зайнятих на роботах з важкими та шкідливими умовами праці, управлінням праці та соціального захисту населення міської ради проводилась робота з питань атестації робочих місць за умовами праці на підприємствах, в установах та організаціях міста, яка є основою для надання працівникам пільг та компенсацій.

Протягом січня – вересня 2018 року проведено обстеження умов праці на робочих місцях на 3 підприємствах міста. Проведені обстеження правильності надання пільг та компенсацій за результатами атестації робочих місць за умовами праці на 7 підприємствах та 10 підприємствам надано методичні рекомендації щодо правильності проведення атестації робочих місць за умовами праці.

У звітному періоді атестовано за умовами праці 65 робочих місць на 11 підприємствах. Станом на 01 жовтня 2018 року атестація робочих місць за умовами праці проведена на 90 підприємствах, установах та організаціях міста, де атестовано 808 робочих місць що становить 97,8 % загальної кількості підприємств.

За інф. управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради

Переглядів:58