«Від козаків до кіборгів»

12 жовтня 2018

У читальній залі Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти 11 жовтня відбулася година героїки та патріотики «Від козаків до кіборгів». У ході заходу учнівська молодь гімназії №1 імені Георгія Вороного дізналася про історію українського козацтва як рушійної сили національної військової спадщини. Усі охочі здійснили віртуальний екскурс у розрізі минулого та сьогодення, переглянувши відео із циклу «20 кроків до Незалежності. Перед аудиторією виступив Красноок Павло Миколайович – голова громадської організації «УЧАСНИКИ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ «ЩИТ».

Учасники зустрічі поставили гостю запитання з приводу реальної ситуації, що зараз склалася на сході України, про долю хлопців, котрі захищали рідну землю, і нині адаптуються до мирного життя.

Хвилиною мовчання гості бібліотеки вшанували пам'ять загиблих героїв – воїнів АТО, а опісля прослухали пісню «Пливе кача», яка стала символом трагічних подій, у вир яких втягнута наша Батьківщина.

Директор книгозбірні Зубко Людмила Іванівна привітала усіх присутніх з прийдешнім своїй промові вона підкреслила актуальність проведення подібних зустрічей у контексті формування патріотичних почуттів серед української молоді, наголосила на ролі взаєморозуміння між поколіннями для досягнення спільної мети: розбудови сильної квітучої держави, про яку знає і говорить увесь світ.

Учитель історії Прилуцької гімназії №1 імені Георгія Вороного Дорох Валентина Миколаївна висловила свої думки, з приводу важливості ролі патріотичного виховання у сучасному житті, підкресливши унікальність символу Покрови на фоні історії та традицій українського народу.

За інф. Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти

Переглядів:97